ODS: Etický kodex vedení volební kampaně v Hustopečích

19.08.2014 16:58

Občanská demokratická strana v Hustopečích přišla s iniciativou tzv. Etického kodexu pro volební kampaň do komunálních voleb 2014.

ODS: Etický kodex vedení volební kampaně v Hustopečích
Foto: red
Popisek: Logo ODS

 Etický kodex pro komunální volby 2014 v Hustopečích níže uvedené strany, hnutí a nezávislé kandidátky přistupují podpisem lídra dané kandidátky k této smlouvě a deklarují tak, že se jí budou řídit a respektovat ji.

 1. Předmět dohody

Strany se dohodly, že volby musí probíhat čestně a férově. Strany se dohodly na pravidlech vedení a financování kampaně viz. bod 2.

 2. Pravidla vedení kampaní a financování

 Strany se zavazují, zajistit v nejvyšší možné míře transparentní

financování svých kampaní a přijímají tato pravidla, která se vztahují na veškeré formy darů, včetně darů věcných a to ve formě plateb za propagaci, za reklamu, za poskytnutou reklamní plochu včetně příjmů na základě partnerských dohod (výměnné obchody) i na přímé peněžní dary.

Strany se zavazují zveřejnit v průběhu kampaně veškeré příjmy a výdaje včetně identifikace dárců a identifikace výdajů (na co byly prostředky použity) včetně příjmů a výdajů související s kampaní do komunálních voleb a realizovaných před podpisem tohoto kodexu.

Strany jako důležité kritérium pro přijetí daru považují společenskou pověst dárce.

Za nepřípustné dary jsou považovány ty, které jsou poskytnuty v očekávání určitého hospodářského nebo politického prospěchu. Zákon o sdružování v politických stranách a politických hnutích stanovuje, že jsou nepřípustné dále dary od státu, příspěvkových organizací, obecně prospěšných společností, obcí a krajů s výjimkou pronájmu nebytových prostor, státních podniků a právnických osob s majetkovou účastí státu či obce nad 10%. Také dary nelze přijímat od zahraničních právnických osob. Strany se také dohodly, že nebudou přijímat jakékoliv dary a plnění od firem, které mají obchodní vazbu s městem Hustopeče či jeho příspěvkovými organizacemi.

Strany se dohodly, že ve volební kampani nebudou napadat osobně jednotlivé kandidáty ani jejich rodinné příslušníky ani jinak rozšiřovat o jednotlivých kandidátech či stranách neověřitelné údaje, které jednotlivé kandidáty či strany poškozují.

3. Závěrečná ustanovení

Tato smlouva může být měněna pouze datovanými písemnými dodatky, které si smluvní strany sjednají.V případě, že kterékoli ustanovení této dohody se stane neplatným, nezákonným či nevymahatelným, ostatní ustanovení nadále zůstanou platná a vymahatelná, pokud to povaha neplatného ustanovení a celé dohody umožňuje.

Tato smlouva vstupuje v platnost a účinnost dnem podpisu smluvními stranami. Tato smlouva zaniká uplynutím komunálních voleb v roce 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…