ODS: I z opozice prosazujeme vlastní program

16.03.2016 21:37

Pokud dosud chtěli rodiče ukončit smlouvu o stavebním spoření svých dětí, musel tento záměr potvrdit soud. ODS ve Sněmovně prosadila novelu zákona o stavebním spoření, která rodiče této povinnosti zbaví. Tento návrh občanských demokratů podpořili i senátoři.

ODS: I z opozice prosazujeme vlastní program
Foto: ODS
Popisek: ODS

„I v opozici prosazujeme své programové priority a snažíme se usnadnit život aktivním a pracovitým lidem. Současný zákon o stavebním spoření zbytečně komplikoval život zejména rodinám s dětmi a zároveň zbytečně zatěžoval soudy. Díky návrhu poslanců ODS se toto změní. Odstraňovat přebujelou byrokracii a neplést se zbytečně lidem do života je trvalým cílem občanských demokratů. Jsem proto rád, že jsme v Senátu návrh podpořili,“ řekl senátor Miloš Vystrčil.

„Když rodiče spoří dítěti, mají mít možnost s penězi disponovat. Dosud museli poníženě chodit žádat opatrovnický soud o povolení využít naspořené peníze například na přestavbu nebo úpravu dětského pokoje. Nyní jsou rodiče vláčeni po soudech, aby spořitelna nastřádané peníze uvolnila. Zatěžuje to zbytečně nejen rodiče, ale i soudy a přináší to jen další nesmyslnou administrativu, proto jsem rád, že se nám novelu podařilo prosadit i v Senátu,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…