ODS: Jiří Janků pokračuje ve funkci předsedy oblastního sdružení

14.12.2014 14:26

I po té, co na svou funkci předsedy Jiří Janků na úterním sněmu rezignoval, mu delegáti oblastního sněmu dali důvěru a zvolili ho opět do do čela ODS Pardubice.

ODS: Jiří Janků pokračuje ve funkci předsedy oblastního sdružení
Foto: red
Popisek: Logo ODS

V úterý 9. prosince se od 17 hod sešli zástupci místních sdružení na jednání oblastního sněmu v Kulturním domě Hronovická.

V úvodu vyzval předseda oblastního sdružení Jiří Janků přítomné, aby uctili minutou ticha památku zesnulého bývalého starosty a dlouholetého člena ODS Jiřího Srbka a věnovali mu svou vzpomínku.

Následně po procedurálních záležitostech přednesl zprávu předseda oblasti o činnosti od posledního oblastního sněmu a o proběhlých komunálních volbách, kdy pogratuloval nově zvoleným starostům, místostarostům a zastupitelům. K zprávě předsedy se připojili s informacemi z republikového sněmu David Novák a regionální manažer, kteří se ho v pondělí 8.12. v Praze zúčastnili.

Vzhledem k předvolebnímu slibu předsedy oblasti  a zároveň lídra kandidátky do Zastupitelstva města Pardubice, podal Jiří Janků rezignaci na svou funkci, neboť ODS nezískala v komunálních volbách jím deklarovaných 10 a více procent hlasů. V následné volbě předsedy OS, do které byl opět Jiří Janků nominován společně s dalšími kandidáty, kteří ale kandidaturu nepřijali, Jiří Janků získal opětovně důvěru přítomných delegátů a byl zvolen předsedou Oblastního sdružení ODS Pardubice.

Oblastní sněm také zvolil delegáty na regionální sněmy v roce 2015 a delegáty na kongres v roce 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…