ODS: Koalice kývla na projednávání okruhu a metra D. Konečně

21.03.2019 11:20

Občanští demokraté oceňují, že se koalice konečně bude věnovat dostavbě Pražského okruhu a výstavbě metra D. ODS bude trvat na navýšení prostředků na podporu sportu pro Pražany a navrhne vyvěšení izraelské vlajky na Mezinárodní den památky obětí holocaustu.

ODS: Koalice kývla na projednávání okruhu a metra D. Konečně
Foto: ODS
Popisek: ODS

 „Po téměř půlročním tlaku na koaliční zastupitele jsme se konečně dočkali zařazení bodů k dostavbě Pražského okruhu a metra D na jednání pražského zastupitelstva. Jsem ráda, že koalice vyslyšela naše volání a snad pochopila, že tyto dvě klíčové dopravní stavby nesnesou další odklad. Z naší strany může koalice v těchto dvou bodech rozhodně očekávat konstruktivní jednání. Cílem nás všech by mělo být co nejrychlejší zahájení plánovaných geologických průzkumů,“ uvedla předsedkyně zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija.

„V rozpočtu na rok 2019 došlo k neočekávanému snížení finančních prostředků na podporu sportu o celkových 182 milionů korun. Důsledkem budou problémy s dokončením projektů na zkvalitnění pražské sportovní infrastruktury. Snížení podpory negativně ovlivní nejen pořadatele tradičních sportovních akcí, ale především financování sportu pro děti a mládež. Proto bude ODS trvat na navýšení prostředků na podporu sportu na úroveň předchozích let,“ řekl zastupitel Petr Fifka.

„S politováním jsme zjistili, že koalice zapomněla v rámci připomínání významných dějinných výročí na židovský národ. Ten v historii Prahy sehrál nezastupitelnou roli. Bohužel si v historii prošel také velice tragickými obdobími. Na výraz toho, že jsme si vědomi těchto historických skutečností, a také role židovského národa v historii hlavního města Prahy, navrhujeme vyvěšení izraelské vlajky na 27. ledna, tedy na den, který je Mezinárodním dnem památky obětí holocaustu,“ uvedl předseda pražské ODS Tomáš Portlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…