ODS: Místo nižších daní a méně byrokracie nabízí ČSSD sny, další regulace a vyšší daně

17.06.2017 13:17

Tiskové prohlášení ODS:

ODS: Místo nižších daní a méně byrokracie nabízí ČSSD sny, další regulace a vyšší daně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stín ODS

„Kdo se změnou volebního lídra čekal nějakou změnu myšlení sociálních demokratů, musel při sledování jejich programové konference vystřízlivět. ČSSD pokračuje v nabízení nesplnitelných slibů, v touze přerozdělovat stále větší množství peněz, v touze úspěšným brát a vybraným rozdávat. Místo nižších daní a vyšších platů nabízí více sociálních dávek. Jestliže někdo doufal v přeměnu ČSSD v moderní levicovou stranu, musí být zklamán. Bláhovými sny voliče nezíská. Na tom už intenzivně pracují jiná hnutí,“ uvedla 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

„Socialisté nabízejí ještě komplikovanější daně, než máme dnes, nespravedlivý systém progresivního zdanění, více kontrol podnikatelů a živnostníků a nerealistický a nesplnitelný nárůst veřejných výdajů a státního přerozdělování. Tedy pravý opak toho, co naše země potřebuje a co nabízí ODS. Odmítáme a varujeme před  ambicí ČSSD rychle vstoupit do eurozóny. ČSSD také léta dotuje velké korporace, aby je nyní navrhovala nadměrně zdanit, čímž může některé z nich vyhnat a odradit další potencionální zahraniční investory. Takových rozporů obsahuje program ČSSD velké množství. Pokud by se program ČSSD realizoval, znamenal by další zadlužení, růst regulací, byrokracie a úředníků a hlavně závisti a konfliktů mezi jednotlivými sociálními skupinami,“ dodal ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…