ODS: Návrh úlev z EET působí z úst Andreje Babiše jako výsměch

29.06.2017 14:42

Andrej Babiš dnes na tiskové konferenci představil daňové plány hnutí ANO. Učinil tak po čtyřech letech vládnutí v roli ministra financí, kdy měl dostatek času na to, aby je uskutečnil. Návrhy ODS jsou pro občany finančně mnohem výhodnější.

ODS: Návrh úlev z EET působí z úst Andreje Babiše jako výsměch
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Některé daňové změny Andreje Babiše kopírují to, co ODS přestavila už před více než dvěma měsíci, návrhy ANO jsou ale pro občany méně výhodné. Například v návrhu Andreje Babiše zaměstnanec s hrubou mzdou 27 000 korun, se snížením reálné sazby, obdrží 9 600 Kč ročně, dle našeho návrhu je to však 16 500 Kč ročně. Především je ale s podivem, proč daňové návrhy přicházejí až teď, po téměř čtyřech letech vládnutí, kdy bylo ministerstvo financí v gesci ANO. Návrh úlev z EET, jehož zavádění si Andrej Babiš zvolil za jakýsi budovatelský cíl, musejí zvláště menší podnikatelé považovat za výsměch," uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Autor elektronické evidence tržeb Andrej Babiš dnes představil své plány v daňové a ekonomické oblasti, jejichž součástí jsou právě úlevy z EET. Ten, který celé roky stíhal a šikanoval naše živnostníky a drobné podnikatele, nutil je pořizovat si za velké peníze pokladny a dělal z nich zlodějíčky, přichází pár měsíců před volbami s návrhem na úlevy z EET. Babišův populismus a jeho pokrytectví dnes překonaly další hranici," dodává první místopředsedkyně Alexandra Udženija.

„Jsme rádi, že ODS svým programem a návrhy na snížení daní a zjednodušení daňového systému rozpoutala debatu a přinutila i ostatní strany reagovat návrhy na snížení daňového zatížení. U dosavadních vládních stran, zejména u hnutí ANO, je nicméně komické, že po více jak třech letech zvyšování daňové zátěže a komplikování daňového systému, navrhuje nyní před volbami pravý opak. Tomu nikdo nemůže věřit. Návrhy ANO jsou na první pohled mnohem komplikovanější, než ty, které navrhuje ODS. Odmítáme více sazeb pro daň z příjmu fyzických osob. Nechceme kastovat lidi podle aktivity a úspěchu. ODS na rozdíl od ANO navrhuje zbytečné daně rušit a daňový systém tak zjednodušit. Nic podobného u návrhů hnutí ANO nevidíme," komentuje návrhy ekonomický expert Jan Skopeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…