ODS: Nový ministr financí Ivan Pilný musí přepracovat Babišův návrh rozpočtu

19.05.2017 14:45

Odcházející ministr financí Andrej Babiš oznámil, že v návrhu rozpočtu 2018 počítá s deficitem 50 mld. Kč.

ODS: Nový ministr financí Ivan Pilný musí přepracovat Babišův návrh rozpočtu
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Taková výše deficitu je v době pokračující ekonomické konjunktury neakceptovatelná. V loňském roce se Andrej Babiš chlubil přebytkem, na příští rok chystá deficit. Ukazuje to na nesystémovou a nedobrou správu peněz daňových poplatníků. Potvrzuje to mimo jiné i fakt, že loňský přebytek byl dán nikoliv dobrou prací ministra financí, ale mimořádnými faktory, jako byl závěr čerpání programovacího období fondů EU, nebo malá investiční aktivita vlády,“ uvedl poslanec a ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

„Nová vláda, která vzejde z voleb, bude muset k sestavování rozpočtu přistoupit odpovědněji. V opačném případě promarníme hospodářský růst, který bychom jinak mohli využít například k investicím a snižování daní,“ dodal předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„Budoucí nový ministr financí Ivan Pilný, který se holedbal tím, že je lakomý a bude chtít udržet deficit rozpočtu na uzdě, se může ve své nové roli předvést. Buď byly jeho věty pouze proklamací, nebo bude muset návrh rozpočtu Andreje Babiše přepracovat. Dostaneme tím i odpověď na otázku, zda bude nový ministr svébytným správcem státní pokladny, nebo jen nastrčenou figurkou Andreje Babiše,“ uzavřel Jan Skopeček.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.