ODS: Obrací se na nás živnostníci, bojí se registračních pokladen

14.11.2015 5:30

Vážené dámy, vážení pánové, Na občanské demokraty se v posledních měsících obrací řada živnostníků. Ti mají strach, že kvůli registračním pokladnám budou muset podnikání pověsit na hřebík. ODS chce s těmito příběhy seznámit poslance. Občanští demokraté také požadují, aby penze rostly rychleji, než jak navrhuje vláda.

ODS: Obrací se na nás živnostníci, bojí se registračních pokladen
Foto: ODS
Popisek: Nové logo ODS

ODS varuje před zavedením registračních pokladen, které bude pro mnoho drobných podnikatelů likvidační a nepřispěje k lepšímu výběru daní. „Snad každý den dostáváme e-maily a dopisy, lidé nám volají, protože mají strach. Jejich obavy jsou opodstatněné. Často provozují obchod nebo hospodu na vesnici, kde špatně funguje internet, mají malé tržby a při každém zvýšení nákladů zvažují, zda se jim to ještě vyplatí. Považujeme za nutné seznámit s těmito příběhy poslance, zejména koaliční, aby podporu elektronické evidence tržeb zvážili. Doufám, že bude přítomen i Andrej Babiš. Místo rozdávání koblih by si měl poslechnout skutečné problémy aktivních a pracovitých lidí, kterým pořád hází klacky pod nohy. S těmito příběhy bychom vládu rádi ve třetím čtení seznámili,“ nastínil další postup opozice předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Podle občanských demokratů by vláda měla zvyšovat penze mnohem rychleji, než jak navrhuje. „Požadujeme, aby senioři dostali průměrně o 2 400 korun ročně navíc. Je směšné, když vláda chce v době ekonomického růstu přidat penzistům pouhou tisícikorunu. Považuji to za další příklad špatného hospodaření vlády, která vydává miliardy, aby přijala nové úředníky, aby vytvořila trafiky pro svoje kamarády, ale na ty, kteří pomoc skutečně potřebují, se nedostává,“ říká poslanec Vladislav Vilímec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…