ODS: Odmítáme nařčení z politikaření. Budeme dál pracovat ve prospěch Strakonic

13.03.2015 10:00

ODS Strakonice odmítá nařčení z politikaření a prosazování zájmů svých členů. ODS Strakonice koalici nerozbila a jejího konce lituje. Nadále bude prosazovat finanční odpovědnost, rozvoj města a vytváření prostoru pro podnikání.

ODS: Odmítáme nařčení z politikaření. Budeme dál pracovat ve prospěch Strakonic
Foto: red
Popisek: Logo ODS

V tiskové zprávě byla ODS ze strany Strakonické veřejnosti, hnutí ANO a Volby pro město obviněna ze zneužívání koaliční smlouvy, projevující se údajným nátlakem na ostatní politické partnery:

„Konkrétně se jedná o silové prosazování podnikatelských zájmů některých členů ODS, které pak vrhá špatné světlo na všechny politické subjekty ve vedení města. V souvislosti s tím Strakonická Veřejnost deklaruje, že například v případě prodeje pozemku v ulici Mírová pro čerpací stanici, bude pro všechny tři subjekty rozhodující názor obyvatel a případný přínos pro město Strakonice. Odmítají se podílet na rozhodování, které by bylo politicky deformováno,“ píše se v tiskové zprávě Strakonické veřejnosti, hnutí ANO a Volba pro město.

Fakta jsou však následující:

záměr prodeje pozemku v Mírové ulici společnosti Geoteka doporučila Rada města. Následně o záměru prodeje rozhodovalo na veřejném jednání Zastupitelstvo. V případě zastupitelů byl výsledek hlasování následující Pro: 11 Proti: 5 Zdrželo se: 3.

Ze Strakonické veřejnosti hlasovali pro Milan Jungvirt, Rudolf Oberfalcer, Helena Brejchová, Pavel Zach, Josef Zoch a František Christelbauer. Za hnutí Ano se připojil Josef Moučka. Pro hlasovali dokonce i zástupci opozice – Josef Eigner z ČSSD a Milada Vlasáková z KSČM.

Z výše uvedeného jasně vyplývá, že záměr prodeje byl schválen napříč zastupitelstvem a žádný nátlak ze strany ODS se nekonal. Záměr prodeje pozemku v Mírové ulici byl schválen především hlasy Strakonické veřejnosti. K jejich hlasování je nikdo ze strany ODS nenutil, hlasovali zcela svobodně.

Strakonická ODS samozřejmě dále zůstává v zastupitelstvu, a i když se ne vlastním rozhodnutím ocitla mimo koalici, bude se i nadále chovat konstruktivně. „Rozhodně budeme podporovat všechny návrhy, které podpoří rozvoj Strakonic a lidí, kteří tady žijí,“, ubezpečuje Radek Chvosta.

ODS zároveň odmítá zprávy o tom, že dojde k její spolupráci s opozicí proti vedení města. „Nebudeme vytvářet žádné protikoalice, zůstaneme suverénní ve svém rozhodování a budeme i nadále prosazovat svůj program. Je postavený na finanční odpovědnosti, rozvoji města a vytváření prostoru pro podnikání,“ uvádí Václav Hoštička, člen místní rady ODS Strakonice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…