ODS: Odmítáme nespravedlivé nálepkování a morální kýč

03.09.2015 19:51

Usnesení výkonné rady ODS:

ODS: Odmítáme nespravedlivé nálepkování a morální kýč
Foto: ODS
Popisek: Nové logo ODS

Výkonná rada ODS:

·      odmítá všechny laciné populistické výzvy, nespravedlivé nálepkování a morální kýč v diskusi o řešení uprchlické krize. Nic z toho Evropě ani uprchlíkům nepomůže. Vyzýváme ke střízlivému úsudku a racionálnímu postupu.

·      podporuje tyto nové konkrétní kroky k řešení uprchlické krize:

-        urychlené zvýšení trestů za převaděčství

-        navýšení humanitární pomoci ČR přímo do krizových oblastí na 0,33 % HDP, což představuje zvýšení z dnešních 4 mld. na 13 mld. Kč. Tím splníme, k čemu jsme se zavázali.

·      ODS dlouhodobě prosazuje v řešení uprchlické krize:

-        důslednou ochranu vnějších hranic Unie. Vláda ČR musí vyvinout co nejsilnější tlak na orgány Evropské unie k okamžitému zavedení efektivních opatření k vnější ochraně hranic

-        reformu přebujelého evropského sociálního systému včetně omezení sociálních výhod azylantů

-        zpřísnění podmínek pro imigraci a zvýšení tlaku na integraci imigrantů

-        důsledné potírání organizovaného zločinu, pašeráctví a obchodu s lidmi

-        rozvinutí pomoci přímo v konfliktních oblastech včetně spuštění účinné informační kampaně o nebezpečích spojených s migrací

-        reformu návratové politiky

·      odmítá verbální útoky a pokusy o vydírání ze strany evropských politiků v souvislosti s uprchlickou krizí. Jejich prohlášení postrádají základní respekt k názorům jiných členských států. Přitom kritický rozum a poctivá reflexe jasně ukazují, že dosavadní většinový evropský postoj není schopen předcházet vzniku uprchlických ghett a rostoucímu přílivu uprchlíků.

·      odmítá přijetí zákona o registračních pokladnách/EET a podporuje všechny aktivity, které povedou k jeho nepřijetí. Věcné argumenty ukazují, že tento projekt české ekonomice neprospěje, naopak poškodí mnoho poctivých podnikatelů a živnostníků.

·      vyzývá poslance a senátory, aby důsledně požadovali po vládě vysvětlení nejistých a neprůhledných kroků kolem korupční kauzy Agrotec. Stejně tak požaduje, aby došlo ke zveřejnění všech smluv a finančního plnění mezi polostátními a státními firmami a místopředsedkyní hnutí ANO Radmilou Kleslovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Strašit současné seniory tím, že jim vláda něco bere, je nezodpovědné

12:12 Kovářová (STAN): Strašit současné seniory tím, že jim vláda něco bere, je nezodpovědné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě