ODS: Pane premiére, neustupujte v otázce migrační krize Bruselu

04.11.2015 8:20

Usnesení senátorského klubu ODS

ODS: Pane premiére, neustupujte v otázce migrační krize Bruselu
Foto: ODS
Popisek: ODS

Senátorský klub ODS apeluje na pana premiéra Sobotku, aby neustupoval v otázce migrační krize Bruselu a hájil především české zájmy a bezpečnost našich občanů. Prioritou je ochrana vnějších hranic a přísné odmítání povinných kvót.

Senátorský klub ODS nesouhlasí s názory a kritikou ministra Dienstbiera a ombudsmanky Šabatové, kteří v úsilí o zdůvodnění svých vlastních funkcí kritizují zcela neprávem fungování uprchlických zařízení v naší zemi. Na základě osobních zkušeností senátorů z návštěvy v zařízení v Bělé-Jezové klub konstatuje, že o cizince je řádně postaráno a podmínky zcela odpovídají základním potřebám a právnímu řádu ČR. Dramatické vyprávění paní ombudsmanky je zcela mimo realitu.

Senátorský klub ODS neodmítá pomoc těm imigrantům, kteří se kvůli válečnému konfliktu ocitli ve vážném ohrožení. Je třeba ale vždy rozlišovat pomoc ženám a dětem z ohnisek konfliktu, a ekonomickým imigrantům, kteří se pouze svezli na migrační vlně. Tyto dvě skupiny je třeba při přijímání uprchlíků přísně oddělovat a dbát na to, aby se dostalo pomoci těm, kteří ji opravdu potřebují. Solidarita a citlivý přístup k migrantům jsou zcela na místě. Každá solidarita ale musí být vyvážená zodpovědností. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…