ODS: Potvrzení výměnného obchodu je skandální. Ministr Stropnický by měl rezignovat

09.02.2016 14:31

Občanští demokraté kritizují únik informací přímo z Bezpečnostní rady státu. Tisíce občanů tak mohu být v nebezpečí. Požadují odvolání ministra obrany Martina Stropnického, zařazení speciálního bodu na schůzi Sněmovny a zřízení speciální vyšetřovací komise.

ODS: Potvrzení výměnného obchodu je skandální. Ministr Stropnický by měl rezignovat
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Vláda jednoznačně selhala. Není schopna koordinovat bezpečnostní služby, z Bezpečnostní rady státu unikají informace. Ministr obrany Martin Stropnický dokonce potvrdil, že pětice unesených Čechů byla vyměněna za dvojici lidí, kteří jsou podezřelí z podpory terorismu. Dále do médií unikla informace o výši výkupného, které bylo zaplaceno za unesené Češky. Tím, že ministr nedrží jazyk za zuby, ohrožuje další občany, například uneseného Čecha v Libyi. Ministr Stropnický by měl buď rezignovat, nebo být odvolán. Žádné jiné řešení neexistuje,“ tvrdí Petr Fiala.

„Považuji za skandální, že do médií unikly konkrétní informace o podmínkách propuštění unesených Češek. Je samozřejmě správné, že se podařilo zachránit lidské životy, je ale neomluvitelné, pokud citlivé informace unikly přímo z Bezpečnostní rady státu. Ta se tak pasuje do role pavlačové drbny, což je těžko omluvitelné. S ohledem na závažnost celé situace budeme požadovat zařazení speciálního bodu na program jednání schůze. Dále budeme usilovat o zřízení speciální vyšetřovací komise, která se bude úniky informací zabývat,“ komentuje Zbyněk Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…