ODS: Premiér ztratil schopnost řídit vládu i naši zemi

13.10.2020 13:18

Prohlášení Předsednictva ODS

ODS: Premiér ztratil schopnost řídit vládu i naši zemi
Foto: ODS
Popisek: ODS

Vláda a osobně premiér jsou zodpovědní za fatální nepřipravenost České republiky na druhou vlnu pandemie, podcenění situace, chaos, ale i následné ekonomické škody. Přestože kapacity a schopnosti České republiky čelit epidemii byly dostatečné, vláda je během posledních měsíců promrhala.

Anketa

Akceptujete nově vyhlášená vládní opatření?

80%
20%
hlasovalo: 24784 lidí

Opatření jsou zjevně dělána bez relevantních dat, která opakovaně žádáme. Vláda ani včera nepředložila žádná data, která by zdůvodňovala, proč ke konkrétním krokům přistoupila. Premiér a vláda opakovaně lhali veřejnosti. Minulý týden jsme se ještě snažili věřit, že vláda rozhoduje podle predikcí, analýz a dat. Včerejšek nás definitivně přesvědčil, že tomu tak není.

Znovu prosíme všechny občany, aby se chovali odpovědně. Poslední vládní opatření jsme vzhledem k vážnosti situace nuceni respektovat, ale nemůžeme se za ně postavit. Zejména úplné uzavření základních škol považujeme za neodůvodněné. Velkým selháním je i to, že vláda nepředložila současně návrh okamžitých kompenzací pro lidi a firmy, které opatření vlády postihla. Restrikce bez kompenzací uvrhnou statisíce lidí do existenčních problémů. Kompenzace měly být už dávno připraveny. Když to vláda nedokáže, jsme připraveni jí v tom pomoci nebo to udělat za ni.

Premiér ztratil schopnost řídit vládu i naši zemi. Vláda by měla po skončení nouzového stavu požádat Poslaneckou sněmovnu o důvěru. Pokud to neudělá, je ODS připravena zahájit jednání o vyslovení nedůvěry vládě. Je nepřijatelné, aby zemi dále vedl premiér, který je osobně zodpovědný za současný zoufalý stav a zjevně neví, jak z něj naši zemi vyvést.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): ČT manipuluje volební kampaň a ovlivňuje volební výsledek

11:04 Hašek (PRO): ČT manipuluje volební kampaň a ovlivňuje volební výsledek

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolebním debatám v České televizi.