ODS: Primátorka Krnáčová není po 3 letech schopna svolat pražské zastupitelstvo

16.11.2017 13:21

Dnešní mimořádné jednání Zastupitelstva hlavního města Prahy bylo primátorkou Adrianou Krnáčové zbytečně svoláno již potřetí.

ODS: Primátorka Krnáčová není po 3 letech schopna svolat pražské zastupitelstvo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda pražské ODS Filip Humplík

Poprvé se členové vládnoucí koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice neobtěžovali vůbec dorazit a díky tomu nebylo zastupitelstvo usnášeníschopné. Podruhé ho primátorka svolala procedurálně špatně a tím pádem se konat nemohlo. A na dnešní jednání už nedorazila ani sama primátorka.

Mimořádné jednání svolala opoziční ODS společně s TOP09 a Nezávislými, jako reakci na zářijový pokus radní Plamínkové zablokovat výstavbu stavby 511 Pražského okruhu. Od té doby uplynuly už více než 2 měsíce.

“Před rokem, když jsme se na mimořádném zastupitelstvu snažili dosáhnout urychlení dostavby městského okruhu, primátorka obvinila opozici, že mimořádné zastupitelstvo je mrháním peněz daňových poplatníků a že bychom jako opozice měli náklady ve výši čtvrt milionu korun uhradit. Předpokládám, že když se dnešní jednání koná bez programu a jen kvůli její neschopnosti, částku 250.000 věnuje třeba na dobročinné účely“, říká předseda pražské ODS Filip Humplík.

“Pro koalici na pražské radnici je bohužel typické, že problémy Pražanů neřeší, a snaží se je pouze oddálit administrativním a procesním zdržováním. Vrcholem pohrdání obyvateli hlavního města je pak to, že zastupitelstvo, kterému má předsedat, svolá primátorka na dobu, kdy ani není v Praze přítomná,“ dodává Filip Humplík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.