ODS: Projekt Lítačka je ušit horkou jehlou a jeho hlavním účelem je pouze odvést pozornost

01.02.2016 14:45

Adriana Krnáčová v souvislosti s projektem Lítačka opakovaně nepravdivě informuje veřejnost. Vyvrcholením bylo její vystoupení v pořadu Události Komentáře České televize 25. ledna, kde se dopustila hned 2 zřejmých nepravdivých tvrzení.

ODS: Projekt Lítačka je ušit horkou jehlou a jeho hlavním účelem je pouze odvést pozornost
Foto: ODS
Popisek: ODS

Nepravdivé tvrzení číslo 1)

Na otázku moderátora, zda šlo o tajný projekt, o kterém neinformovala ostatní zastupitele hlavního města, odpověděla Adriana Krnáčová:

“Tajné to nebylo, kdyby se zeptali, tak jim odpovím.”

“Dostali to písemně zastupitelé i členové rady.”

Toto tvrzení je naprosto zavádějící. Žádná písemná informace o projektu Lítačka podána nikdy nebyla. Klub ODS v průběhu roku 2015 navíc opakovaně žádal o zařazení bodu “Informace k řešení Opencard” na program jednání Zastupitelstva a koalice Adriany Krnáčové tento bod pokaždé na program jednání vůbec nepřipustila. Ostatně i primátorčin stranický kolega Procházka se k informování o projektu Lítačka vyjádřil v tisku následovně: „Řada z nás se k tomu vyjádřila negativně kvůli tomu, že jsme s touto záležitostí byli seznámeni až po tiskové konferenci.“

Nepravdivé tvrzení číslo 2)

Druhé nepravdivé tvrzení je ještě závažnější. Primátorka Krnáčová prohlásila, že projekt Lítačka kompletně zajišťuje "in-house" městská firma Operátor ICT.

Doslova:

“Software je připravován in-house, nevím o tom, že by se na tom podílely externí firmy.”

Toto tvrzení je další očividná nepravda. Ve skutečnosti jde o nákup řešení bez výběrového řízení od společnosti XT-Card. Což navíc veřejně potvrzují i sami zástupci této společnosti.

Je otázkou, proč Adriana Krnáčová mystifikuje veřejnost i všechny zastupitele hlavního města Prahy? Jde o úmysl nebo neschopnost? A jak můžeme věřit jejím opakovaně proklamovaným dobrým úmyslům, když o svých vlastních projektech šíří prokazatelně zavádějící informace? A na kolik dalších nepravdivých tvrzení se zatím nepřišlo?

Její prohlášení vzbuzují dojem, že projekt Lítačka je ušit horkou jehlou a jeho hlavním účelem je pouze vytvořit mediální mlhu a odvést pozornost od skutečného problému: její neschopnosti řídit Prahu.

Ing. Alexandra Udženija                                                                  
předsedkyně klubu zastupitelů ODS ZHMP                                              
Filip Humplík 
předseda pražské ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…