ODS: Skokový nárůst ceny podzemní vody poškodí občany

16.08.2016 16:48

ODS odmítá skokový nárůst ceny podzemní vody, neboť je to krok nesystémový a nejvíce by na něj doplatili občané. Nevedl by navíc ani k potřebným investicím do údržby a rozvoje vodohospodářské infrastruktury.

ODS: Skokový nárůst ceny podzemní vody poškodí občany
Foto: ODS
Popisek: ODS

„O plánovaném zdražování čerpání podzemní i povrchové vody víme již delší dobu. Proti plánu vlády jsme se ohradili a jako jedno z klíčových témat jsme jej zařadili i do našeho volebního programu. Neproběhla žádná odborná debata, což dokazuje i záporný postoj odborů vodovodů a kanalizací. ČSSD si až nyní zřejmě uvědomila, že i mezi zahrádkáři jsou voliči, a tak nyní populisticky odvolává, co dříve schvalovala,“ říká Martin Kupka, kandidát na hejtmana za ODS ve Středočeském kraji.

 „Celá situace opět ukazuje na nekompetentnost ministrů za ANO. Konkrétně pan ministr životního prostředí Brabec všude tvrdí, že cenu vody je potřeba zvednout i proto, aby se s ní neplýtvalo. To by bylo hezké, kdybychom na tom se spotřebou vody nebyli nejlépe v Evropě, hned za pobaltskými státy. Ve vládě zjevně pravá ruka neví, co dělá levá,“konstatuje ekonomický expert ODS Jan Skopeček.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.