ODS: Státní rozpočet za rok 2020 s deficitem 367,4 miliardy je nejhorším výsledkem v historii

05.01.2021 21:02

Hospodaření státního rozpočtu skončilo v roce 2020 s deficitem ve výši 367,4 miliardy korun, což je nejhorší výsledek v historii ČR. Původní plán hospodařit se schodkem ve výši 40 miliard korun nebyl dodržen a vláda se jen vymlouvá na pandemii koronaviru.

ODS: Státní rozpočet za rok 2020 s deficitem 367,4 miliardy je nejhorším výsledkem v historii
Foto: ODS
Popisek: ODS

Současná vláda veřejné finance pouze rozhazuje, nechce šetřit na straně státu, ale občanů. ODS se dlouhodobě zastává lidí, kterým musí v peněženkách zůstat více peněz. Musí se zmenšit státní výdaje a začít s rozpočtově odpovědnou politikou.

„Nejhorší výsledek hospodaření v historii ČR. Vidíme rozdíl mezi propagandou a realitou. V dubnu oznámila ministryně financí pomoc ekonomice ve výši 1,2 biliónů korun, ve skutečnosti to bylo 283 miliard, méně než 25 procent. Toto jsou pouhá fantasmagorická čísla ministryně Schillerové,“ uvedl 1. místopředseda strany Zbyněk Stanjura.

„Výsledek hospodaření státního rozpočtu za rok 2020 s deficitem 367,4 mld. Kč je historicky nejhorší, a to i přesto, že vláda opětovně a zřejmě úmyslně přestřelila plánovaný deficit (500 mld. Kč), aby mohla na konci roku vykázat lepší číslo. Hlavně si ale nenechme namluvit lživou vládní propagandou, že je tragický výsledek hospodaření státu za uplynulý rok pouze důsledkem covidové pandemie. Není! Veřejné finance jsou dlouhodobě napadeny socialistickým virem rozhazování na dluh a Babišova vláda tuto nemoc jen prohloubila! Slibované kompenzace pro podnikatele navíc zůstaly dramaticky pozadu za vyřčenými sliby. Vládní výdaje bobtnaly od začátku roku, přijímaly se další tisíce státních zaměstnanců a rozhazovalo se. Velká část letošního schodku jde vedle covidu i na účet rozpočtově neodpovědné vlády,“ sdělil místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Skopeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby