ODS Ústí nad Labem: ČSSD zpochybňuje základní principy zastupitelské demokracie

06.03.2014 17:27

Vyjádření k zasedání zastupitelstva statutárního města Ústí nad Labem, konaného dne 3. 3. 2014

ODS Ústí nad Labem: ČSSD zpochybňuje základní principy zastupitelské demokracie
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Občanští demokraté vyjadřují hluboké znepokojení nad výroky člena Rady města, sociálního demokrata MUDr. Pavla Dlouhého, který věcnou diskusi zastupitelů označuje za zdržování. Zatímco u zastupitelky PaedDr. Květy Čelišové je možno podobný postoj označit za konzistentní projev komunistické politiky a rétoriky, u sociálních demokratů jde o nepřijatelné zpochybňování základních principů a pilířů zastupitelské demokracie!

Občanští demokraté se rovněž ostře ohrazují proti postupu Rady města, kdy materiály k bodu o budoucnosti činohry v Ústí nad Labem radní záměrně předložili zastupitelům až v pozdních večerních hodinách, ačkoliv tyto materiály byly zjevně s předstihem již připraveny a široká ústecká veřejnost na výsledek rokování zastupitelů s napětím čekala. Nedůstojný způsob projednávání, při kterém bylo znemožněno vystoupit osobám obviněným radním Eichlerem z nekalé činnosti a parazitování na Činoherním divadle města Ústí nad Labem o.p.s., bohužel vedlo k nešťastné události, nad kterou ODS vyslovuje politování. Celá událost je ale zároveň jasným důkazem, že stávající jednací řád zastupitelstva statutárního města Ústí nad Labem, proti kterému se ODS již v minulosti jasně vymezila, je nedemokratický a tudíž špatný, neboť mimo jiné dotčeným osobám neumožňuje reagovat na výroky zastupitelů, které jsou namířené proti nim.

ODS vyjadřuje poděkování a respekt všem zastupitelům města, kteří podpořili její návrh na předřazení bodu jednání o Činoherním divadle na začátek jednání zastupitelstva i těm, kteří podpořili její návrh na zachování Činoherního divadla Ústí nad Labem o.p.s. a k zajištění jeho financování v intencích schváleného rozpočtu na rok 2014.

ODS rovněž děkuje všem občanům, kteří se o vývoj situace kolem ústecké činohry zajímají, a ujišťuje je, že v rámci možností, které zastupitelům dává zákon a jednací řád zastupitelstva se vynasnaží o uchování umělecké nezávislosti divadelního souboru.

Mgr. František Nesvadba - předseda klubu zastupitelů ODS Zastupitelstva města Ústí nad Labem
Mgr. Radim Holeček – poslanec PČR, předseda OS ODS Ústí nad Labem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice