ODS: Vedení Středočeského kraje se distancuje od svých vrcholových manažerů

19.04.2015 22:00

Tresty v kauze Davida Ratha pro prvních devět zúčastněných osob jsou nekompromisní. Šest z nich odešlo od soudu s nepodmíněným trestem. Vedení Středočeského kraje se chová, jako by se nic nestalo.

ODS: Vedení Středočeského kraje se distancuje od svých vrcholových manažerů
Foto: red
Popisek: Logo ODS

„Bývalí vrcholoví manažeři Středočeského kraje Kateřina Kottová (Pancová) a Petr Kott byli v minulém týdnu odsouzeni k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce 7,5 roku. I přes to, že byli výše uvedení jmenováni do svých postů lidmi, kteří stále vedou Středočeský kraj, případně již zastávají vyšší politické funkce, jako je tomu v případě ministra a bývalé pravé ruky Davida Ratha, vypadá to, že se jich to vůbec netýká.“ Uvedl krajský zastupitel a předseda Kontrolního výboru Jan Skopeček (ODS)

„Je třeba si připomenout, že kromě mediálně známých zakázek na opravu zámku Buštěhrad, výstavbu gymnázia v Hostivici či dalších zakázek v oblasti krajských nemocnic, pochází z tohoto období i akce na výstavbu Leteckého muzea v Mladé Boleslavi, k jehož slavnostnímu otevření došlo v minulých dnech.“ Připomněl zastupitel kraje a místopředseda Finančního výboru T. Havlíček (ODS)

„Je smutné, že k takto závažnému rozsudku, který potvrdil systematické rozkrádání majetku Středočeského kraje v období několika let, neslyšíme od vedení kraje jediné vyjádření. Paradoxem je, že jsme do těchto chvil stále dokola slýchali, že nikdo odsouzen nebyl, vina zatím prokázána nebyla, proto se k tomu vedené kraje vyjadřovat nehodlá.“ Uzavírá Jan Skopeček (ODS).

Klub krajských zastupitelů ODS Středočeský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …