ODS: Zákaz vjezdu kamionů do Prahy udělá z občanů Středočeského kraje rukojmí neschopných politiků

16.06.2016 16:59

Pražský náměstek primátorky Petr Dolínek a středočeský hejtman Miloš Petera se sami usvědčili z vlastní nekompetentnosti. Jinak si totiž ani nelze vysvětlit jejich vzájemné prohlášení k plánované vyhlášce, která zakáže vjezd nákladních automobilů delších než 12 metrů do Prahy.

ODS: Zákaz vjezdu kamionů do Prahy udělá z občanů Středočeského kraje rukojmí neschopných politiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka

Takový krok může ve výsledku způsobit totální kolaps dopravy. Na každý pád by mimořádně zatížil dopravu ve Středočeském kraji. Výsledek jednání obou politiků je možné číst tak, že Praha plán uskuteční a Středočeský kraj jej s předstihem dostane k dispozici, aby mohl určit, kudy budou kamiony jezdit. Jaký ale bude výsledek? Oběťmi neschopnosti politiků na krajské, ale i vládní úrovni se stanou obyvatelé obcí a měst v okolí Prahy, zároveň všichni motoristé a v neposlední řadě i silnice nižších tříd, které jsou už dnes v žalostném stavu a na takovou zátěž nejsou stavěné.

Představa, že se takovým opatřením problém vyřeší je z říše snů nebo špatných vtipů. ČSSD tvoří s hnutím ANO koalici na vládní i pražské úrovni. Hejtman Petera i náměstek Dolínek ukázali jen svou slabost a neschopnost najít s vlastními koaličními partnery reálné řešení. Občané měst a obcí v okolí Prahy se mají stát jejich rukojmími. Jedinou možnou cestou je tlak na vládní koalici ČSSD, ANO a KDU-ČSL, aby opět vrátila na seznam prioritních dopravních staveb dostavbu pražského okruhu mezi dálnicí D1 a Běchovicemi, tzv. stavbu č. 511.

Podléhat tlaku EU a zároveň odsoudit vlastní občany ke zhoršení životní úrovně, je pro ODS nemyslitelné. Zastupitelé za ODS navrhnou na nejbližším jednání zastupitelstva kraje jako mimořádný bod jednání právě situaci okolo dostavby úseku 511 Pražského okruhu.

Martin Kupka, kandidát na hejtmana Středočeského kraje za ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů