ODS požaduje projednat imigrační a bezpečnostní politiku v Parlamentu

20.01.2015 14:35

ODS požaduje projednání imigrační a bezpečnostní politiky země na půdě Poslanecké sněmovny. Chce od vlády slyšet, jak Českou republiku připravuje na zhoršující se bezpečnostní situaci na Středním východě ale i v Evropě.

ODS požaduje projednat imigrační a bezpečnostní politiku v Parlamentu
Foto: red
Popisek: Logo ODS

„Jde o to, jak budou naši občané chránění před hrozbou radikálního islámského terorismu, jak si poradíme s přistěhovalci, jak se budeme angažovat v boji s teroristickou organizací Islámský stát, čeho budeme chtít dosáhnout na jednáních s evropskými i zahraničními partnery,“ říká Petr Fiala, předseda Občanské demokratické strany. „Chceme ale také jasně slyšet, jak vláda nastaví hranici kontroly a zásahů do osobních svobod, za které už nechceme jít,“ dodává Fiala.

Miroslava Němcová, poslankyně a předsedkyně mandátového a imunitního výboru znovu zdůraznila, že ODS již dříve žádala vládu o zajištění humanitární pomoci obětem konfliktu v Sýrii přímo na místě a jasně řekla, že by nemocným dětem mělo být poskytnuto léčení v České republice v rámci programu MEDEVAC, který ostatně vláda ODS už v roce 1993 právě za tímto účelem zavedla.

„Nepřeji si, aby nám bylo předesíláno, že si nechceme poradit s humanitární situací, protože je to přesně naopak. Jasně a bez vytáček jsme na rozdíl od vlády řekli, aby byla nemocným dětem poskytnuta pomoc na území České republiky. A také jsme řekli, že si představujeme, že i tyto děti se budou moci vrátit po skončení konfliktu domů stejně jako jiné děti už od roku 1993,“ zdůraznila Miroslava Němcová.

Předseda ODS Petr Fiala také před začátkem jednání Poslanecké sněmovny upozornil na několik návrhů, které vládní koalice posílá k projednání. „Setkáváme se s řadou typicky socialistických návrhů levicových řešení, která zkomplikují život občanům,“ zhodnotil Petr Fiala a jako příklad uvedl zákaz prodeje o svátcích, zrušení II. pilíře penzijního spoření bez jakékoli následné koncepce, nesystémové posílení pravomocí ombudsmana nebo vznik registru učitelů, který nic nepřinese, jen kontroluje a eviduje.

„S tím souvisejí nápady, jako je zdanění Wi-Fi nebo zvýšení daní firmám. Je celkem jedno, jestli s tím představitelé koalice přijdou teď nebo za půl roku. Podstatné je už to, že o tom uvažují a že chtějí takovým způsobem zkomplikovat lidem život,“ uzavírá Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL