OKS se s žádným jiným politickým subjektem nesloučila. V politické aktivitě pokračuje

11.03.2016 14:21

Reagujeme tímto na prohlášení Jiřího Janečka, který byl bývalým předsedou Občanské konzervativní strany (OKS), který nepravdivě informoval veřejnost o sloučení OKS s politickou stranou Patrioti ČR. Ke sloučení těchto politických stran nikdy nedošlo.

OKS se s žádným jiným politickým subjektem nesloučila. V politické aktivitě pokračuje
Foto: OKS
Popisek: Logo Občanské konzervativní strany (OKS)

Proto dementujeme i prohlášení předsedy Patriotů ČR Jiřího Vítka a tiskového mluvčího Patriotů, že ke sloučení mělo dojít 20. února 2016. Tehdy pouze proběhl sněm Patriotů, na kterém byl náš bývalý předseda Jiří Janeček zvolen statutárním místopředsedou Patriotů ČR. Svým vstupem do jiné partaje přestal být, dle platných stanov, Jiří Janeček členem OKS a tím pozbyl i svou funkci předsedy.

Jakékoliv prohlášení Jiřího Janečka ohledně OKS proto není prohlášením naší strany, ale vyjádření statutárního místopředsedy Patriotů ČR Jiřího Janečka. Vnitrostranické machinace tehdejšího předsedy nemění nic na tom, že Občanská konzervativní strana je stranou registrovanou ministerstvem vnitra a stále vyvíjí aktivní politickou činnost, avšak musí se stabilizovat po různých „neférových“ krocích Jiřího Janečka, který stranu úspěšně založil, kdy členy a kandidáty na zastupitelské funkce byly významné české osobnosti, avšak za předsednictví Jiřího Janečka strana upadala, až jí Jiří Janeček opustil.

OKS bude pracovat dále na prosazování svého programu, tak jako bude plnit své závazky, jako i mezinárodní dohody, kdy je dle smlouvy jedinou českou partnerskou stranou pro MENF, který je tvořen francouzskou Národní frontou, Svobodnou stranou Rakouska, vlámskou Vlaam belang a italskou Ligou severu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.