Občané ČR: Pár rad pro Andreje Babiše...

05.03.2015 13:58

Boj proti zavedeným praktikám zvedne ze židle ty, kteří se o ni bojí. Rozumná a logická opatření ve prospěch občanů této země nejsou vhod stávajícímu korupčnímu a lobby systému.

Občané ČR: Pár rad pro Andreje Babiše...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Staronový předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Smršť kritiky k průběhu sněmu, volbě předsedy hnutí či zmínce o většinovém volebním systému je spíše útokem proti Andreji Babišovi, který má jasnou koncepci s reálným přínosem pro občany ČR.

I tato koncepce však může být napadena například tvrzením, že pokud není směr hnutí ideově zakotven a řeší konkrétní problémy, nemůže mít budoucnost. Jsou to slova pani profesorky Dvořákové (VŠE), jejíž názor zveřejnily Parlamentní listy dnešního dne ráno. 

Je dobré vědět, že se jedná jen o názory jedinců, které mohou být zavádějící nebo pracují s nedostatečným množstvím informací. Není se čeho bát!

Palčivých problémů je tolik, že bude trvat ještě dlouho, než budou vyřešeny. Pokud má pan Babiš dost informací o „osobnostní ekonomice“ (ekonomický privatismus) a může z něj čerpat, jistě nemá obavy z toho, že by nebylo co měnit a napravovat.

Ucelený ekonomický model osobnostní ekonomiky (ekonomický privatismus), řeší všechny oblasti vztahů ve společnosti na principu osobní odpovědnosti, rovnosti, spravedlnosti a dodržování práva, včetně volebního systému. Příkladem může být i složitý a nepřehledný daňový systém, kdy v současné době je daň z příjmů zcela něco jiného, než říká její název.

A co pobouřilo politiky nejvíce? Změna volebního systému. Většinový volební systém, zmíněný Andrejem Babišem, by byl počátkem konce koalic a tradičních politických stran.

Co je to koalice? Koalice je seskupení méně úspěšných, kteří se spojí proti vítězi a neprávem vládnou.

Volební systém v modelu osobnostní ekonomiky odpovídá většinovému systému a není stanovena hranice 5% úspěšnosti ve volbách, ale šanci na úspěch mají všichni.

Rozhodování při vládnutí neřeší politické strany a vůbec už ne koalice, ale hlasování probíhá s plnou osobní odpovědností každého ze zvolených zástupců občanů.

Zvážíme-li výsledky v komunálních volbách 2014, kdy volební účast byla chabá (44,46% oprávněných voličů) a voliči často vybírali malá hnutí, jistě stojí za zvážení otázka, zda Andrej Babiš nespojí tato menší seskupení do jednoho silného volebního bloku. Výrazný úspěch by tak mohl slavit již v nadcházejících krajských volbách.  

K volbám chodí voličů stále méně a důvod?

Proč dávat hlas těm, kteří by pracovali za peníze občanů pro občany, když je převálcuje spolčení neúspěšných a nedovolí jim občany chránit a pracovat pro ně.

Koalice pak hlasitě dává na vědomost, že se vítězům voleb nedaří a neumí realizovat volební sliby. Mlčí však o tom, kolik úsilí to koalici stálo, aby nedovolili vítězům voleb sliby realizovat. Ostatně, každý se může rozhlédnout a posoudit sám. Tradiční politické strany se začínají bát.

Změna volebního systému na většinový by přinesla jistotu občanům – voličům, že budou vládnout skutečně vítězové voleb. Pan Babiš by ve svých úvahách však mohl jít ještě dále a zasadit se o snížení limitující hranice pro stranu z 5% na 2%.

Důvod? Prostý. Do voleb vstupuje mnoho stran a hnutí. Hranici 5% přesáhne zpravidla počet stran, které spočítáme na svých prstech! Kde jsou ostatní hlasy?

Pokud Andrej Babiš tato menší hnutí a strany spojí společnou myšlenkou ve prospěch občanů, budou jej volit stejně jednotně občané-voliči, jako účastníci sněmu ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: OČR

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…