Oberfalzer (ODS): Není překážek, pro které by Alena Dernerová nemohla složit slib

08.03.2017 10:40

Projev na 5. schůzi Senátu dne 8. března 2017 ke Zprávě mandátového a imunitního výboru o výsledku zkoumání, zda byla senátorka Alena Dernerová platně zvolena:

Oberfalzer (ODS): Není překážek, pro které by Alena Dernerová nemohla složit slib
Foto: senat.cz
Popisek: Jiří Oberfalzer

Mandátový a imunitní výbor Senátu přijal na své 2. schůzi, konané dne 16. února tohoto roku, usnesení č. 4, s jehož obsahem vás nyní seznámím.

Výbor ověřil platnost volby senátorky ve volebním obvodu č. 4 se sídlem v Mostě, zvolené v 1. kole opakovaných voleb do Senátu PČR ve dnech 27. a 28. ledna 2017. Ověření proběhlo v souladu s § 41, odst. 1, písm. A, zákona č. 107/1999 sbírky o jednacím řádu Senátu, ve znění pozdějších předpisů.

II – výbor doporučuje Senátu PČR přijmout zjištění mandátového a imunitního výboru, kterým se potvrzuje, že není překážek, aby nově zvolená senátorka Alena Dernerová složila ústavou předepsaný slib. Dále pověřuje předsedu výboru, senátora Jiřího Oberfalzera, seznámit s tímto usnesením Senát PČR.

Pro úplnost dodávám, že mandátový a imunitní výbor měl pro svá zkoumání o platnosti volby senátorky Aleny Dernerové k dispozici doklady o ověření totožnosti nově zvolené senátorky, potvrzení o převzetí osvědčení o zvolení senátorkou, usnesení státní volební komise č. 187 ze dne 30. ledna 2017 k vyhlášení a uveřejnění celkových výsledků opakovaných voleb do Senátu PČR ve volebním obvodu č. 4, sídlo Most, konaných ve dnech 27. a 28. ledna 2017. A čestné prohlášení senátorky o neslučitelnosti funkcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice