Oberreiter (SPO): Strana práv občanů má své místo

25.02.2015 16:35

Článek charakterizuje Stranu práv občanů, její smysl a cíle. Sděluje o SPO základní údaje včetně svých úspěchů.

Oberreiter (SPO): Strana práv občanů má své místo
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Strana práv občanů má své místo

Strana práv občanů (SPO) je již více než pět let pevně ukotvenou standardní politickou stranou, která má svou republikovou, krajskou i místní strukturu organizací s více než 2 000 členy.

Snad žádný jiný název necharakterizuje politickou stranu na naší politické scéně lépe, než právě název Strany práv občanů.

Strana práv občanů v nejširším slova smyslu ve svém programu prosazuje právě práva občanů. Tři slova v názvu strany říkají úplně vše. SPO je stranou všech slušných a zákonů dbalých občanů naší země. Je stranou lidí mladých, lidí středního i pokročilejšího věku. Je stranou podporující živnostníky, podnikatele, zaměstnance i seniory, lidi zdravé i nemocné. Je stranou všech našich občanů, bez rozdílu věku, vzdělání, náboženského vyznání či sociálního zařazení.

SPO je stranou sociální spravedlnosti, stranou podporující ekonomický rozvoj a s ním spojenou co možná nejnižší nezaměstnanost, stranou hájící tradiční evropské hodnoty, soudržnost rodiny, podporující vzájemně výhodnou ekonomickou spolupráci, výměnu zboží a služeb s jinými zeměmi, zrovna tak jako dbá na udržení našich kulturních hodnot a zkvalitňování školství. SPO si klade za cíl posilování vlastenectví, národní identity, samostatnosti a suverenity. Je přesvědčena, že i přiměřená obranyschopnost země je nutná a je výrazem touhy obyvatelstva bránit územní celistvost země, ve které všichni žijeme. Všem nám jde o sociální smír, svobodu jednotlivce a demokratický systém vládnutí na všech úrovních.

Strana práv občanů je stranou, která má nejen své senátory v Senátu Parlamentu ČR, ale i jako neparlamentní strana dosáhla v minulých letech významného politického úspěchu tím, že svou ohromnou petiční akcí dokázala přimět poslance k přijetí zákona o přímé volbě prezidenta.

Díky tomu máme prezidenta, který reprezentuje zájmy široké veřejnosti, zájmy své země a je symbolem samostatného myšlení.

SPO pokládá za svůj klíčový úkol napomoci prosazení dalšího zákona ze své dílny - zákona o prokázání původu peněz a majetku. Je nutno mít na paměti, že některé další politické strany populisticky převzaly tento zákon do svých tzv. protikorupčních tažení a snaží se ho vydávat za svůj vlastní výmysl. Bohužel, snaží se ho pokroutit, otupit a v očích obyvatelstva oslabit i tím, že ho vykládají jako šikanu obyvatel ve smyslu povinného podávání majetkových přiznání na finanční úřady. Není tomu tak. Bude se týkat hlavně těch, kteří k ohromnému majetku přišli zlodějinou a podvody a nemohou prokázat jeho legální nabytí.

Dalšími zákony z dílny SPO jsou např. zákon o referendu, zákon odvolatelnosti politiků atd. I tyto návrhy byly převzaty různými stranami, které je využívají pro zvýšení svých preferencí u voličů.

Strana práv občanů (www.stranaprav.cz) má svůj program, který stále aktualizuje tak, aby odpovídal současným potřebám společnosti. K tomu má vytvořeny své odborné komise, jejímiž mluvčími jsou kvalifikovaní a uznávaní odborníci s mnohaletou praxí v oboru.

SPO je stranou všech občanů, majících zájem o nápravu zdevastovaného stavu naší společnosti i země jako takové. Je otevřena všem lidem, kteří se chtějí pokusit napravit škody, které vznikly za posledních 25 let zničením či rozkradením. Je stranou, která neasistovala při vytvoření astronomického státního dluhu, který dosahuje téměř 2 bilionů korun, neasistovala při zničení průmyslu, armády, zemědělství či zahraničních trhů.

SPO tedy není stranou těch, kteří se na všem tom špatném v nedávné minulosti aktivně podíleli. Ti jsou sdruženi ve zcela jiných stranách a mají své přívržence s červenými kartami, kteří by se rádi na konečném „porcování medvěda“ ještě aspoň chvíli přiživili a užívali si výsledků práce nejen těch současných 10 milionů spoluobčanů, ale také všech předchozích generací za poslední staletí. Spolu s mediálními prostředky se všemožně snaží oddálit ukončení devastace země a zabránit nástupu těch, kteří budou řídit zemi, jak se říká, s péčí řádného hospodáře.

Ing. Jiří Oberreiter, pověř. předseda KV SPO Praha

Ing. Jiří Oberreiter

  • SPOZ
  • Nezávislý politický konzultant
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.