Oberreiter (SPO): Vozy kropí silnici často hned po dešti, ale přidat 20 košů, to ne

27.04.2015 15:37

Praha 3: Chtělo by to víc myslet

Oberreiter (SPO): Vozy kropí silnici často hned po dešti, ale přidat 20 košů, to ne
Foto: David Springl Photography
Popisek: Jiří Oberreiter

Oblíbené farmářské tržiště na Jiřího z Poděbrad se plní lidmi ve středu, ve čtvrtek i v pátek, ale opravdový nával je zde vždy v sobotu dopoledne. Na nevelkou plochu dorazí během několika hodin jistě několik tisíc lidí, kteří si nakoupí, dají si něco k jídlu a pití. Většina z nich je nadšena a velmi spokojena.

Dokud nezačnou řešit, kam dát svoje kelímky od piva, tácky od nějaké dobroty nebo jiné odpadky. Zatím totiž nikoho na radnici Prahy 3 nenapadlo, aby hlavně na sobotu, ale jistě i na ostatní dny - když nám začíná opravdové jaro - navezl více košů a třeba i kontejnery na odpadky. A to už ani nemluvme o možnosti, že by sem byly dopraveny speciální nádoby na tříděný odpad.

Jinak je Praha 3 v čistotě velmi agilní. Otravuje svoje obyvatele opakovanými megaakcemi nazývanými blokové čištění, místní kropící vozy vyrážejí často i hned po děšti, ale přidat dvacet košů na pravidelnou akci, to je zřejmě málo zajímavé.

"Bylo by zajímavé vědět, zda mezi občany vlastní městské části vůbec někdo z Rady alespoň občas dorazí. Zdá se, že asi ne - těžko si představit, že by si totiž místní politici nevšimli, že už v deset dopoledne jsou všechny koše beznadějně plné a odpadky se začínají kupit okolo. To by jim snad mohlo dojít, že něco není v pořádku a zjednali by nápravu," poznamenal předseda pražské SPO Jiří Oberreiter.

Ing. Jiří Oberreiter

  • SPOZ
  • Nezávislý politický konzultant
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…