Oberreiter (SPO): Zatímco Shakespeare by řekl...

09.11.2014 19:46

...„much ado about nothing", já zůstávám u překladu - mnoho povyku pro nic. Možná už je dnes zbytečné přidávat další komentáře k něčemu, co běžný pracující občan, pokud Hovory z Lán poslouchal, přešel bez mimořádného zájmu.

Oberreiter (SPO): Zatímco Shakespeare by řekl...
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Možná si jenom řekl, že prezident se velmi trefně vyjádřil k zákonu o státní službě a pouze přesně přeložil název těch čtyř ruských sexuálních deviantek, které pořádaly orgie na oltáři Chrámu Krista Spasitele, který vznikl v roce 1817 jako chrám - památník - mauzoleum k oslavě vítězství ve Velké vlastenecké válce proti Napoleonovi.

Smysl prezidentovy charakteristiky zákona o státní službě je ale daleko hlubší, než si občan myslí. Tento zákon totiž zabetonuje současnou politickou strukturu státní správy a neumožní její odpolitizování a angažování odborné nepolitické administrativy. A to se samozřejmě na dlouhou dobu dotkne každého z nás, a to nejen kvalitou služeb, ale to vše vyústí i v mrhání finančními prostředky. A zde prezident kope za těch 10 milionů nás, běžných občanů, jak slíbil ve své inaugurační i poinaugurační řeči k masám obyvatel naší země.

A ty čtyři exhibicionistky? To přece nejsou žádné politické vězenkyně či vězenkyně svědomí atd. Snad by se měly nechat vyšetřit u psychiatra, a pokud by byly shledány jakž takž v pořádku pro soužití s většinovou společností, mělo by jim být dáno na vědomí, že jejich produkci mohou předvádět pouze v soukromí a neznesvěcovat místa, která jsou pro každého svatá.

Je pod úroveň většiny obyvatel naší země, aby požadovala po prezidentovi omluvu za vyřčená slova, která jsou naprosto běžně používaná celou společností, a to napříč a bez rozdílu postavení ve společnosti či vzdělání. A odstoupení prezidenta z úřadu již může opravdu požadovat jenom ten, kdo u psychiatra již dávno měl být.

Vzpomínáte si na prezidenta Clintona, který provozoval sexuální praktiky se svou stážistkou přímo v Oválné pracovně Bílého domu? A ještě k tomu byl nevěrný své ženě, což je v USA opravdu velký hřích. A jak víte, nakonec se nestalo vůbec nic.

A vzpomínáte na bývalého italského premiéra Berlusconiho, když předváděl sexuální pohyby za policistkou, která k němu byla otočena zády a předkloněna? Tyto záběry také oběhly celý svět, celý svět se tomu smál, a to bylo vše. Nestalo se vůbec nic.

Naše tzv. politická kavárna se opravdu činí. A jistě to stojí nemalé finanční prostředky, nemálo energie, času atd. Zkrátka nemůže se srovnat s tím, že její protagonista v prezidentských volbách skončil „těsně" na druhém místě a tím začal slábnout i vliv všech těch, kteří si dělali zuby ještě na zbytek nerozkradené části republiky. Štvavá propaganda proti prezidentovi od voleb nepřestala ani na minutu. Poražení nebyli schopni říci prezidentovi - blahopřejeme a přejeme vám mnoho štěstí a úspěchů. Hulváti zkrátka hulváty zůstanou, i kdyby se ověšeli zlatem a brilianty a opásali se šerpami třeba přímo od papeže.

Je to subkultura, která rozděluje společnost, vytváří napětí, vyzývá k demonstracím a panice. Generaci, která něco pamatuje, to silně připomíná léta, na která jsme všichni chtěli zapomenout. Je vidět, že minulý režim v nich zanechal silné stopy a je jim jedno, jakým způsobem se opět dostat k moci. A to i tím zprofanovaným, ale účinným bolševickým.

Slušná většina národa stojí za naším prezidentem, váží si ho a oceňuje vše, co pro nás dělá doma i v zahraničí. Tato část národa je ta, která se živí poctivou prací a chtěla by konečně okusit opravdovou demokracii, chtěla by přímou volbu starostů, hejtmanů i primátorů. Chtěla by referendum, jehož prostřednictvím by se podílela na rozhodování o skutečně zásadních otázkách.

Ing. Jiří Oberreiter, pověřený předseda, Krajský výbor SPO Praha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…