Okamura: Adopce dětí homosexuálními páry není prioritou

02.08.2014 14:00

Ombudsmanka Anna Šabatová veřejně navrhla, aby i homosexuální registrované páry měly mít možnost adoptovat dítě.

Okamura: Adopce dětí homosexuálními páry není prioritou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

 Je třeba souhlasit s tím, že v rodině bude pravděpodobněji dětem lépe než v dětském domově - i když ani to není pravidlo. Jako jeden z mála politiků mám s dětským domovem osobní zkušenost. Řešení ovšem rozhodně není, když děti rozdáme homosexuálním párům. Na úvod je třeba připomenout, že dětské domovy a ústavy nejsou v současnosti přeplněné - dětí v nich je kolem sedm a půl tisíce včetně diagnostických ústavů pro problémové děti. Kapacita ústavů je o tisícovku větší.

A samozřejmě i běžná, normální rodina má problém dítě vůbec adoptovat - jenom rok trvají procedury, aby rodina byla přijata do adopčního programu, a často i několik let pak čeká na dítě.

Adopce jako taková však podle našeho názoru není v celém problému to klíčové.

V prvé řadě je třeba udělat maximum proto, aby se děti se do dětského domova vůbec nedostaly. K tomu je třeba skutečně kvalitní rodičovská výchova už na školách, tedy již v dětství, aby měli lidé již od nejútlejšího dětství správný žebříček hodnot, který se pak promítne i do dospělého života. Dále je potřeba funkční systém podpory rodin a matek s dětmi. Velká část dětí totiž nejsou sirotci, ale děti, které byly odebrané existující rodině nebo rodiči. Nikdo nepochybuje, že pokud rodič dítě týrá, je třeba dítě chránit. Jiná věc je, když úřady odebírají děti proto, že rodiče nemají peníze nebo bydlení. Úřady mají rodinám pomáhat - ne je ničit. V Přerově (v Olomouckém kraji) - s extrémní koncentrací chudých rodin na ubytovnách, zvolili právě pomoc. Místo, aby úředníci odebírali rodičům děti, pomáhají rodičům v nouzi hledat práci, pomáhají jim hledat rozumné bydlení, motivují rodiče k tomu, aby se svou situací něco udělali.

Ne každý z nás je ideální rodič, ale vždy je lepší vlastní máma nebo táta, než teta z ústavu nebo strejda gay.

Tudy by se měla upínat pozornost nejen paní ombudsmanky, ale i našeho státu - tedy pomáhat v první řadě dětem tak, aby se do ústavu nebo k adopci vůbec nedostaly.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice