Okamura: Antikampaň "politologů" a "komentátorů" začíná

10.09.2013 11:21

Reakce na článek Okamura je rasista zakopaný v Senátu, píše komentátor. A podává důkazy

Okamura: Antikampaň "politologů" a "komentátorů" začíná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Antikampaň "politologů" a "komentátorů" začíná. Už ze mne zase dělají rasistu jen proto, že se snažím řešit romskou problematiku. Již před třemi měsíci jsem podal společně s naším poslancem Úsvitu Radimem Fialou a poslancem Davidem Kádnerem do Poslanecké sněmovny návrhy dvou novel zákonů, které jsou razantním krokem vpřed v řešení problematiky nepřizpůsobivých občanů a dodnes politici stávajících stran schválně ani nezahájili jejich projednávaní v Poslanecké sněmovně – kašlou na to a politikaří – přece nebudou zviditelňovat Okamuru! Přitom jsou naše návrhy prodiskutované a odsouhlasené více než deseti starosty postiženého Šluknovska, zastupiteli Ostravska, slušnými obyvateli sídliště Janov v Litvínově a dalších postižených oblastí. Nic tedy nebrání jejich projednání a rychlému přijetí. Nejhorší je ta bezmoc, jako osamocený senátor s pár pracovitými poslanci, kteří chtějí změny, nemáme proti drtivé parlamentní většině stávajících politických stran, šanci cokoliv prosadit. Mohu jen doufat, že se po volbách situace změní a naše hnutí Úsvit přímé demokracie bude mít co nejvíce poslanců, abychom nejen tyto záležitosti razantně ovlivnili.

Jen připomenu, že jsme před třemi měsíci navrhli novelu zákona o hmotné nouzi, náš návrh v podstatě reaguje na stávající negativní praxi zneužívání sociálních dávek hmotné nouze, jehož výsledkem je sestěhovávání sociálně nepříspůsobivých na jedno místo, kde dochází k jejich koncentraci, což způsobuje značné problémy. Navrhujeme zastropovat výši příspěvku na bydlení za bytovou jednotku podle cen v místě obvyklých a navíc uložit povinnost těmto osobám užívat byt v souladu s hygienickými a stavebně technickými požadavky. Cílem je snížení příjmu lichvářských skupin, snížení zneužívání dávek hmotné nouze, snížení kriminality v sociálně vyloučených lokalitách a snížení zatížení státního rozpočtu při výplatě dávek. Druhým z našich návrhů je návrh novely zákona o spotřebitelském úvěru, kde navrhujeme stanovit maximální přípustnou výši komerčního úroku tzv. roční procentní sazby nákladů - RPSN. Cílem je omezení negativního fenoménu lichvy, který je v České republice velmi rozšířen. V současnosti sice existuje trestní zákon, který definuje lichvu, ale bohužel nestanovuje vůbec konkrétně, kdy se půjčka mění v lichvu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce