Okamura: Boj proti lichvě

19.04.2014 22:18

Dopředu jsme věděli, že boj za lepší život v České republice bude náročný. Teď to jde nejlépe vidět při projednávání našeho zákona o zákazu lichvy.

Okamura: Boj proti lichvě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Ten má přesně stanovit, jaká procentní sazba úroku už je nepřípustná a soudy tak budou moci rozhodovat nad lichváři rychle a spravedlivě. Do Poslanecké sněmovny přijde tento náš zákon k projednání již tento měsíc a nestačím se divit. Před volbami byste nenašli žádného kandidáta na poslance, který by neříkal, že je s lichvou potřeba skoncovat. Jakmile jsou však poslanci zvoleni a v teplých poslaneckých lavicích, hned se najde mnoho ALE, pro nemůže být schválen účinný zákon, který by s lichvářskými praktikami zatočil.

Moc dobře to bylo vidět na semináři k lichvě, který pořádal tento týden ČSSD. Zástupci bank a leasingových společností si tu podávali ruce se socialistickými poslanci a poplácávali se po ramenou, jak je potřeba návrh výrazně zmírnit, aby nebyly ohroženy obchody bankéřů a půjčovatelů. Přitom ještě před dvěma měsíci, když jsme návrh představovali, to vypadalo, že nic nebrání jeho přijetí.

My nikdy nebudeme hájit ničí byznys ani se nenecháme zviklat lobbisty. My hájíme zájmy občanů České republiky. Zákon, který jsme připravili, zle zatočí s každým lichvářem a podvodníkem. Za tímto řešením si budeme stát. Slibů a polovičatých řešení jsme u nás zažili už dost. S lichvou je potřeba jednou pro vždy skončit!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…