Okamura: Hnutí Úsvit dnešní rozhodnutí Ústavního soudu vítá

30.07.2014 19:57

Vyjádření k rozsudku ÚS ohledně zrušení slevy na dani pro pracující důchodce

Okamura: Hnutí Úsvit dnešní rozhodnutí Ústavního soudu vítá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Hnutí Úsvit dnešní rozhodnutí Ústavního soudu vítá, protože souhlasí se slevou na dani z příjmu pro pracující důchodce. Na druhou stranu je však rozhodnutí Ústavního soudu pozoruhodné v tom, že na jednu stranu říká, že zákon o zrušení slevy byl diskriminační, protiústavní a soud ho ruší, ale na druhou stranu zároveň jeho platnost v minulosti soud nijak nezpochybňuje. Ústavní soud tímto uznal formální platnost zákona až do dnešního rozsudku, ačkoli zákon byl od počátku neústavní, nespravedlivý a odporoval dobrým mravům. Ústavní soud si buď vůbec nepovšiml nebo záměrně nevzal v potaz, že ustanovení občanského zákona jasně říká, že jakýkoli právní akt, který je nemorální, je od počátku neplatný.

Rozhodnuti Ústavního soudu je dalším z flagrantních porušení přirozeného lidského práva na spravedlnost, které je dnes a denně v naší zemi pošlapávané. V praxi samozřejmě tisíce formálně správných aktů rozhodnutí a rozsudků pošlapávají spravedlnost v této zemi a jsou soudci, kteří otevřeně říkají, že soudy nemají hledat spravedlnost, ale naplňovat výklad práva.
Je zřejmé, že je tu třeba silná systémová změna - budeme hledat podporu pro ústavní zákon, který by zcela jasně stanovil, že právo na spravedlnost je nepromlčitelné a nadřazené všem právním formalitám.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…