Okamura: Jsem pro Tomáše Baťu

09.09.2014 21:14

Primátor a lídr TOP O9 Tomáš Hudeček dnes prohlásil, že je omyl myslet si, že se Česká republika může dostat na evropskou úroveň rozvinutím Brna, Ostravy, Břeclavi nebo Krnova. K tomu prý pomůže jen podpora centra, pouze podpora hlavního města.

Okamura: Jsem pro Tomáše Baťu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Pan Hudeček se stejně jako jeho elitářská TOPstrana opět mýlí – přesný opak je pravdou. Celá Evropa se dnes decentralizuje a rozvíjí se v Evropu regionů. V Evropu, kde se srovnává životní úroveň a kvalita infrastruktury. Největším problémem ČR je právě to, že se téměř vše soustřeďuje do Prahy, což už dnes nepřináší efekt ani samotné Praze a už vůbec ne České republice jako celku. Nejde jen o to, že v Praze není dnes možné například účinně kontrolovat daňový výběr nebo že tu jsou přecpané silnice. To, že se v Praze koncentruje drtivá většina cestovního ruchu, v praxi znamená, že ten, kdo viděl Prahu a pár míst ze seznamu UNESCO jako je Český Krumlov, už často podruhé do ČR nepřijede, protože tu nemá plnohodnotnou alternativu.

Náš cíl musí být i z dalších měst jako je Brno či Ostrava a další vytvořit další centra kultury, ekonomiky a života, tak jako tomu ostatně kdysi za první republiky i bylo. Koneckonců náš největší vizionář Baťa právě s tímto cílem budoval Zlín – jako supermoderní evropské město. Každý z nás asi rychle pochopí, co je pro ČR lepší: zda být Baťou nebo Hudečkem. My v Úsvitu jsme rozhodně pro Tomáše Baťu.

Tomio Okamura – předseda hnutí Úsvit

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…