Okamura: Když se jedná o to, aby mohli být na úřadech političtí trafikanti

21.08.2014 7:23

Je "úžasné" jak vládní koalice ČSSD, ANO, KDU-ČSL dokáže najít s Kalouskovou TOP09 a ODS průsečík společných zájmů.

Okamura: Když se jedná o to, aby mohli být na úřadech političtí trafikanti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Je "úžasné" jak vládní koalice ČSSD, ANO, KDU-ČSL dokáže najít s Kalouskovou TOP09 a ODS průsečík společných zájmů. Když se jedná o to, aby mohli být na úřadech političtí trafikanti jednotlivých stran místo odborníků, tak najdou společnou řeč. Všem těmto stranám se jedná jen o jedno - ukotvit své spolustraníky za veřejné peníze na úřadech. Ti je pak budou nadále loajálně volit a hlídat zakázky. Úsvit je připravený návrh služebního zákona v aktuální podobě nepodpořit. Myslím, že je dobře, že se do diskuze zapojil prezident, protože do té doby bylo hnutí Úsvit v podstatě osamocené mezi všemi parlamentními stranami s názorem, že současná dohoda vládní koalice s TOP 09 a ODS vlastně vůbec neodpolitizovává státní správu a naopak pokračuje v tom, co tady bylo uplynulých dvacet let, to znamená, že místo odborníků budou ve státní správě političtí trafikanti, jejichž jedinou odborností je stranická knížka. Veto prezidenta bych plně chápal.

Případné prezidentovo veto nebudeme pomáhat přehlasovat. A upřímně, po téměř roce ve Sněmovně, se již ani nedivím, jak výše uvedené strany dělají úplně něco jiného než slibovali lidem ve volbách. A navíc některé drze veřejně říkají, že oni nic, že za to nemůžou, to jiní. A veřejnost jim to díky mediální masáži spolkne i s navijákem. Platí ale jedno staré české přísloví - Mlčení znamená souhlas.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…