Okamura: Ministr Zaorálek vystavil Volyňské Čechy na Ukrajině nebezpečí

19.09.2014 20:39

V záři reflektorů ministr zahraničí Zaorálek na Ukrajině zjišťoval situaci volyňských Čechů. Pomiňme, že se k tomu odhodlal až několik měsíců poté, co volynští Češi o pomoc žádali. Bezesporu tady hrálo roli pouze přání pana prezidenta a také Úsvit již v minulosti vyzval ministra zahraničí, aby pomohl Čechům na Ukrajině, když to budou potřebovat.

Okamura: Ministr Zaorálek vystavil Volyňské Čechy na Ukrajině nebezpečí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura řeční ve sněmovně

Spolu s redakcí ČT ministr zjistil, že volyňští Češi do České republiky nechtějí. "Pochopitelně" v médiích neproběhlo ani slovo o politických důvodech přesídlení, ale pouze o ekonomických. Ano, volynští Češi žádají pomoc s hledáním práce a bydlením v ČR a to proto, že na Ukrajině budou muset zanechat majetky bez náhrady. A je faktem také to, že značná část z nich byla ukrajinskými nacionalisty vyhozena z práce, protože naši krajané nebyli holt aktivisté a příznivci Majdanu. Volynští Češi byli už v minulosti vražděni jednotkami Stěpana Bandery - asi v každé rodině bychom našli nějakou obět. Banderovci vypalovali hromadně celé české vesnice a to včetně Čechů upalovaných zaživa. Těžko pak od nich chtít lojalitu k nacisitkému ukrajinskému Pravému sektoru nebo straně Svoboda, jejichž znak a znak banderovců - trojzubec vlaje na Majdanu.

 Na celé kauze je nejodpornější, že pan ministr, místo aby skutečně zjištoval, jak na tom krajané jsou, místo toho, aby českým obětem ukrajinských nacionalistů nabídl reálnou pomoc, tak toho využil jen k propagandistickému divadlu, kdy postavil krajany do velmi nezáviděníhodné situace - donutil je veřejně vše co chtějí popřít. Asi ztěží by si kdokoli dovolil říct do médií kritiku na současnou vládu pučistů a mluvit o teroru, kterému jsou vystaveni a který jim hrozí ze strany nacionalistů.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.