Okamura: Ministr propagandy Goebbels musí při pohledu na současný konflikt skákat v hrobě radostí

25.06.2015 18:59

Kvůli špatnému vládnímu zákonu nyní starostové a média zjistili, že nelze nadále dostatečně zabránit zneužívání doplatku na bydlení – je to známý problém romských ubytoven.

Okamura: Ministr propagandy Goebbels musí při pohledu na současný konflikt skákat v hrobě radostí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

 A já si mohu jen povzdechnout, jelikož můj funkční návrh zákona na zastropování doplatku na bydlení vloni na jaře Sněmovna zamítla, aby Okamura neměl kladné body. Navrhoval jsem vycházet z cenové mapy Ministerstva pro místní rozvoj, která by byla podrobně dopracována, a která by jasně určovala maximální cenu obvyklého nájemného v daném místě. Vláda vloni na podzim přišla se svým jiným návrhem, který jsem již tehdy veřejně kritizoval a upozorňoval na chyby. Ani vláda ani zmanipulovaná média mi nevěnovali pozornost – a nyní doslova doplácíme na neschopnost této vlády úplně všichni.

Druhou aktualitou, kterou chci okomentovat, je zpráva, že Spojené státy americké rozmístí ve střední a východní Evropě svoje tanky, bojová vozidla a dalších těžké zbraně spolu s 5 tisíci americkými vojáky. Z hlediska vojenské síly v Evropě či v Rusku je to bezvýznamné, takže si myslím, že podstatou tohoto kroku, je především snaha zvýšit napětí. Američané doufají, že vyprovokují Rusy k něčemu podobnému, aby pak spustili hysterický pokřik, že Rusové mají taky někde tanky.

Stačí selský rozum a každý si umí spočítat, jak daleko od Ruska je americká armáda, a naopak, jak daleko od USA je ruská armáda.

Když ruský letoun pár kilometrů od svých hranic mine nad Černým mořem americkou stíhačku, tak se spustí pokřik, že to je ruská provokace, a já říkám: sakra, co tam ten Američan u hranic s Ruskem pohledává, vždyť to je zcela zjevná provokace ze strany NATO a USA. Představte si ten povyk, kdyby se ruská armáda takhle promenádovala na severu Mexika nebo na Kubě.

Bohužel, mediální svět buď zešílel nebo je těžce uplacen. A bude hůř, proto se Evropská unie rozhodla zvýšit výdaje na protiruskou propagandu. Já nejsem ani obdivovatel Putina ani rusofil, ale snažím se vždy vidět situace vyváženě, ze všech stran a nenadržovat žádné straně. Ministr propagandy Goebbels musí při pohledu na současný konflikt v hrobě skákat radostí, jak se svět obrací naruby přesně v jeho duchu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…