Okamura: Naším cílem je spojovat, nikoliv rozdělovat či politikařit

02.09.2013 9:15

Vyjádření k aktuálnímu rozhodnutí politické strany Moravané, že jejich kandidáti budou kandidovat na kandidátce hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury.

Okamura: Naším cílem je spojovat, nikoliv rozdělovat či politikařit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Historie strany Moravané sahá až do roku 1990 a na Moravě je v současnosti aktivní prostřednictvím svých starostů, místostarostů a zastupitelů.

Naše hnutí od počátku deklaruje, že bude kandidovat zcela samostatně bez jakékoliv předvolební koalice, což platí.

Avšak zároveň jsme vyzvali všechny slušné občany ČR, hnutí, iniciativy a strany, aby nás podpořily v myšlence prosadit v České republice změnu systému směrem k přímé demokracii, tzn. například zákon o referendu, přímou volbu a odvolatelnost politiků a uzákonění jasné hmotné a trestní odpovědnosti pro všechny politiky, soudce, státní zástupce a exekutivu.

Jsme velmi rádi, že politická strana Moravané tuto výzvu vyslyšela a její členové budou umístěni na kandidátkách našeho hnutí v 6 krajích ČR, které zasahují území Moravy.

Co se týče kandidátek Úsvitu jako takových, dritvá většina našich kandidátů bude bez stranické příslušnosti, avšak naši výzvu vyslyšela kromě Moravanů i celá řada slušných občanů, kteří jsou členy dalších politických stran, dokonce i těch parlamentních jako například ČSSD a dalších.

Jsme velmi rádi, že si po zkušenostech s politikou těchto stran za uplynulých 20  let tito lidé uvědomili, že jedinou možnou pozitivní změnou pro naši republiku je změna směrem k přímé demokracii, takže i některým těmto lidem, kteří se však přímo negativně nezapletli s dosavadními vládami, dáme prostor na našich kandidátkách - a to přímo pod jménem jejich stran, kterých jsou členy tzn. například řadový člen ČSSD apod.

Naším cílem je spojovat, nikoliv rozdělovat či politikařit, a to, že někteří zástupci stran dosavadního establishmentu prozřeli a po přímé zkušenosti s jejich politikou upravili své původní vidění, považujeme za pozitivní.

Cílem našeho hnutí je totiž získat maximální možnou plošnou podporu pro námi navrhované zásadní změny.

Leadry našich kandidátek plánujeme vyhlásit na tiskové konferenci během příštího týdne. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.