Okamura: Nepoužívejte termín uprchlíci, jsou to ilegální, tedy nezákonní imigranti

12.02.2016 11:16

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny dne 12. 2. 2016

Okamura: Nepoužívejte termín uprchlíci, jsou to ilegální, tedy nezákonní imigranti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové, já už jsem vás tady minule žádal, abychom přestali používat ten termín uprchlíci. Jsou to ilegální, tedy nezákonní, imigranti do Evropy, takže dnes se tady bude vést tato debata na téma imigrace. Prosím, používejme už ty správné termíny. Žádní uprchlíci, jsou to nezákonní imigranti a takto je k tomu potřeba přistupovat. O to jsem vás chtěl požádat.

Ale ještě také v reakci na pana předsedu Miholu - já bych tedy chtěl, aby se tady v následujících vystoupeních vládních představitelů vyjasnily výroky představitelů vládních stran. Já jenom připomenu vyjádření hejtmana Pardubického kraje Netolického, který řekl /cituji/, že je pro přijímání imigrantů, nicméně město Králíky není vhodnou lokalitou. Tak tam už jsme to společně s občany a s dalšími partnery, například se Stranou práv občanů, dořešili, ale já bych byl tedy rád, když jeden z nejvyšších představitelů ČSSD řekne, že je pro přijímání migrantů, nicméně město Králíky není vhodnou lokalitou, aby v následujícím vystoupení - protože vím, že tady s přednostními právy jsou přihlášeni představitelé vlády - nám tedy konečně upřesnili, která lokalita v České republice nebo které lokality jsou tedy těmi vhodnými.

Přece víme, že už jste odsouhlasili v řádu tisícovek nezákonné imigranty, více než tisíc, takže my chceme vědět, a občané České republiky, kam je chcete umístit.

Už jsem se tady na to premiéra Sobotky posledních čtrnáct dní ptal dvakrát. Ani jednou mi neodpověděl, jaká místa budete tedy vytipovávat, jaká jsou ta kritéria, aby se občané na to mohli připravit a bránit se, a my jim v tom samozřejmě budeme - naše hnutí SPD - pomáhat, aby se mohli bránit, ale tak už to tady konečně řekněte, kde a také kdy a kolik vlastně celkově.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.