Okamura: Nepravdivá nařčení zveřejněná Reflexem jsou počátkem předvolební kampaně proti hnutí

03.04.2014 12:48

Reakce předsedy hnutí Úsvit k nařčením v zítřejším vydání časopisu Reflex.

Okamura: Nepravdivá nařčení zveřejněná Reflexem jsou počátkem předvolební kampaně proti hnutí
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Tomio Okamura

Předseda hnutí Úsvit se ohrazuje proti nepravdivým tvrzením týdeníku Reflex, který ho zítra nařkne z tunelování hnutí. Hnutí Úsvit nemá žádnou platnou smlouvu s předsedou hnutí, panem Tomio Okamurou, na základě které by mu hnutí vyplácelo jakékoliv finanční prostředky ani mu nejsou finanční prostředky vypláceny žádným jiným způsobem.
 
Před podzimními volbami do Poslanecké sněmovny Tomio Okamura dostal důvěru ostatních členů hnutí a vzhledem ke svým desetiletým zkušenostem s public relations byl požádán, zda-li by si mohl vzít do budoucna na starost kompletní zajištění mediálních služeb, včetně nasmlouvání mediálních agentur a věcí s tím spojených. Na základě toho byla před volbami uzavřena smlouva. Po úspěšných volbách Tomio Okamura sám vyzval k ukončení smlouvy, protože ji považoval za nevhodnou a neetickou. Již v minulosti byla smlouva s Tomio Okamurou ukončena dohodou a mediální služby zajišťují jiné subjekty. Všechna plnění byla již v minulosti narovnána tak, že Tomio Okamura výsledně neobdrží ani korunu z účtu hnutí Úsvit a již poskytnutá plnění se vrátí. S těmito fakty byl v minulosti seznámen i auditor, který dal hnutí výrok „bez výhrad“. Konstatujeme, že již dříve byla celá věc uzavřena a narovnána.
 
Nařčení zveřejněná časopisem Reflex jsou tedy nepravdivá a považujeme je za počátek předvolební kampaně proti hnutí. Poté co budeme analyzovat zítřejší číslo Reflexu, zvážíme příslušné právní kroky. Ze strany Reflexu se jedná o další pokračování útoku na Tomio Okamuru, zřejmě v návaznosti na předběžné opatření, které proti Reflexu získal v předchozích dnech u Obvodního soudu pro Prahu 7.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…