Okamura: Netransparentní Transparency International protežuje své chráněnce

24.09.2014 9:24

Vyjádření k žádosti Transparency International ohledně kampaně.

Okamura: Netransparentní Transparency International protežuje své chráněnce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

Česká pobočka organizace Transparency International oslovila hnutí Úsvit s dotazníkem ohledně financování komunální a senátní kampaně. Jedná se zřejmě o anketu mezi politickými stranami.

Česká Transparency International (TI) je neprůhledný spolek, který je živený veřejnými zakázkami v milionových částkách a z veřejných peněz a je současně podezřelý z porušování zákonů a má zcela netransparentní vlastní hospodaření. Zástupci hnutí Úsvit přímé demokracie v tomto ohledu na podezření z trestné činnosti TI podali trestní oznámení, které Policie ČR ani po více než roce neodložila a v současnosti ho Policie stále šetří a zástupci TI jsou předvolávání na Policii.

Transparency International zcela prokazatelně manipuluje veřejným míněním falešnými informacemi, v nich protežuje své chráněnce, a naopak lživě očerňuje jejich konkurenty. Vzpomeňme na průzkum TI před prezidentskou volbou, kdy označila Jana Fischra za kandidáta s nejtransparentnější kampaní a naopak pomluvila ostatní. Následně se po volbách ukázalo, že právě Jan Fischer měl zcela netransparentní kampaň a zanechal po sobě i velké dluhy. Stejně tak TI poškozovala vybrané subjekty v minulých parlamentních volbách.

Důvodem je, že tak jako v minulosti i dnes kandidují ve volbách lidé napojení na TI včetně jejího zakladatele Václava Lásky (kandidát do Senátu za Prahu 5, Strana zelených) a bývalé ředitelky Adriany Krnáčové (lídr za Prahu, hnutí ANO).

Z výše uvedených důvodů Úsvit dlouhodobě odmítá s tímto spolkem jakoukoli spolupráci a odmítl ji i tentokrát. A odmítáme spolupráci s TI také do té doby, dokud Policie neukončí vyšetřování této organizace, podezřelé z několika trestných činů.

Hnutí Úsvit přímé demokracie zveřejňuje veškeré své aktivity standardním způsobem tak, jak tomu nařizuje zákon. Účetnictví hnutí prochází zákonným auditem státem certifikovaným auditorem.

Pokud naše hnutí nebo jakéhokoliv našeho nezávislého kandidáta osloví jakýkoliv volený orgán či instituce, která je k tomuto druhu kontroly určena zákonem, jsme připraveni veškeré dokumenty a doklady, týkající se kampaně, předložit a stejně jako v minulosti jsme připraveni odpovídat i na jakékoliv otázky médií a veřejnosti.

Odmítáme ale spolupracovat s lobistickou organizací a odmítáme jak vydírání od přímé politické konkurence pod rouškou boje za transparentnost, tak i podávání informací organizaci, která je prošetřována Policií právě kvůli vlastní netranparentnosti.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…