Okamura: Osobní, hmotná a trestní odpovědnost vrcholných politiků nebude

13.01.2015 12:56

Vláda ČSSD, ANO, KDU-ČSL zamítla zákon Úsvitu, který navrhoval uzákonit přímou osobní, hmotnou a trestní odpovědnost při správě veřejného majetku a financí pro ministry, hejtmany a další.

Okamura: Osobní, hmotná a trestní odpovědnost vrcholných politiků nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Takže nikdy nebudou potrestány případy jako když exministryně obrany paní Parkanová (KDU-ČSL a následně TOP09) nakoupila v minulosti letouny CASA za předraženou cenu nebo kdy premiér Sobotka z ČSSD, tehdy ministr financí, podepsal privatizaci OKD panu Bakalovi a český stát tratil podhodnocením ceny desítky miliard korun.

Letos budeme v Parlamentu projednávat další klíčový bod programu hnutí Úsvit – majetková přiznání. Prosazuji, aby se majetek od určité výše musel prokazovat i velmi hluboko zpětně, jelikož finanční úřad má k dispozici všechna daňová přiznání od 90-tých let – stačí tedy porovnat deklarované příjmy se skutečným majetkem, který lze i hluboko do historie zjistit, například u nemovitostí dle kupních smluv uložených na katastrálním úřadě. Je potřeba především potrestat ty, kteří beztrestně rozkradli po revoluci naší republiku. Vláda navrhuje změkčení zákona, ale my v Úsvitu budeme prosazovat, aby výsledný zákon byl skutečně účinný. Prosím o podporu.

Tomio Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…