Okamura (SPD): Dlouhodobě vyzýváme k sjednocování vlastenecké fronty

17.04.2021 17:14

Komentář na facebookovém profilu k spolupráci stran a hnutí s podobným programem

Okamura (SPD): Dlouhodobě vyzýváme k sjednocování vlastenecké fronty
Foto: Repro ČT
Popisek: Předseda SPD, Tomio Okamura

V souvislosti s aktuální politickou situací a trvale rostoucími volebními preferencemi hnutí SPD před blížícími se sněmovními volbami, jsou naši členové kontaktováni na různých úrovních členy jiných politických stran a hnutí s podobným programem, se žádostmi k případné spolupráci a podpoře. Máme tím na mysli zejména hnutí Trikolora.

Hnutí SPD již dlouhodobě vyzývá ke sjednocování vlastenecké fronty, aby při následujících volbách hlasy pro subjekty s podobným programem, ale nízkými volebními preferencemi nepropadly a nepřipadly tak po přepočítání hlasů paradoxně straně s opačným politickým programem, která ve volbách uspěje.

Pokud budou členové SPD kontaktováni členy jiných stran s podobným programem, potom předsednictvo hnutí vyzývá naše členy, předsednictva Regionálních klubů a ostatních orgánů hnutí, aby se v případě žádostí k případným schůzkám, za dodržení veškerých protiepidemických opatření, s těmito členy nebránili a vyslechli si jejich názory a podmínky případné podpory a spolupráce, protože každý hlas se u voleb počítá. Zároveň je potřeba jasně odmítnout jednání s lidmi, kteří v minulosti hnutí SPD poškodili, dezertovali, nebo byli vyloučeni.

Anketa

Souhlasíte s trestem stop na 10 zápasů pro fotbalistu Slavie Kúdelu za údajný rasismus?

3%
95%
hlasovalo: 16427 lidí

Jenom připomínám, že až do roku 2027 jsou každoročně plánovány volby, přičemž nejbližší budou do komunálu již v příštím roce. Do té doby je spousta času na to, aby se zájemci o spolupráci jako naši noví členové - čekatelé aktivně zapojili do politické práce v rámci činnosti našich oblastních a místních klubů, které budou následně sestavovat a navrhovat kandidátky do komunálních voleb, které předsednictva Regionálních klubů budou doporučovat ke schválení předsednictvu hnutí.

Hnutí SPD je dnes jediným parlamentním politickým subjektem, který hájí národní zájmy, bojuje za národní suverenitu a prosazuje přímou volbu prezidenta a referendum o vystoupení z EU. Dlouhodobě vyzýváme ke sjednocení vlasteneckých sil pod křídly hnutí SPD. Vítáme iniciativy, které povedou ke sjednocení vlastenců před blížícími se podzimními volbami pod křídly hnutí SPD. Přidejte se k nám. Česká republika na 1. místě!

Hnutí SPD je zásadní vlastenecká síla v rámci politického systému ČR. Do sněmovních voleb budeme kandidovat samostatně. To však neznamená, že odmítáme spolupráci a vzájemnou podporu s cílem dosáhnout maximálního volebního výsledku. Před sněmovními volbami v zájmu spolupráce sil oslovím politické strany s podobným programem se kterými dříve proběhla poctivá spolupráce. Hnutí SPD po dohodě a se souhlasem členské základny chce umožnit účast na svých kandidátkách vlasteneckým osobnostem a zástupcům občanských iniciativ. Hnutí SPD nebude jednat s lidmi, kteří v minulosti hnutí SPD poškodili, dezertovali, nebo byli vyloučeni. Takovým lidem šlo a jde vždy jen o oslabení hnutí SPD. Je jedno jestli tak činí s politické naivity, osobních ambicí, nebo jde o provokatéry.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině