Okamura (SPD): Dopis předsedkyni italského senátu

06.08.2020 13:35

Dopis pro předsedkyni italského senátu ohledně Mattea Salviniho.

Okamura (SPD): Dopis předsedkyni italského senátu
Foto: Archiv Tomio Okamury
Popisek: Tomio Okamura a Matteo Salvini

Vážená paní předsedkyně,

úvodem nám dovolte, abychom vyjádřili upřímné přátelství k italskému národu, se kterým český národ po tisíciletí sdílel, a zároveň tvořil, evropskou historii, jež formovala kulturní kořeny, o nichž dnes můžeme říci, že jsou pro všechny evropské národy společné. Vzájemná provázanost evropských zemí je v současné době umocněna politickým uspořádáním Evropy, z nějž, mimo jiné, vyplývá, že italská státní hranice je zároveň i státní hranicí České republiky. Právě tato skutečnost je jedním z důvodů, proč si nyní dovolujeme vyjádřit své hluboké znepokojení nad rozhodnutím italských orgánů soudně stíhat pana Mattea Salviniho. Máme za to, že ten kdo se snaží chránit evropskou hranici před vstupem osob, u nichž nás všechny dosavadní zkušenosti nutí předpokládat, že nehodlají akceptovat evropské zvyklosti a kulturu, nemá být trestán, ale oceněn. V případě ministra vnitra se pak domníváme, že taková snaha je dokonce jeho povinností.

Jak už bylo uvedeno; italské státní hranice jsou zároveň hranicemi českými, a proto celou věc bohužel není možné považovat pouze za vnitřní záležitost Itálie. Rozhodnutí vystavit trestnímu stíhání pana Mattea Salviniho se neblahým způsobem projeví na bezpečnostní situaci nejen v Itálii, ale také v České republice a dalších evropských zemích. Bude jím posílena motivace všech, kdo si chtějí jakýmkoli způsobem vynutit vstup do Evropy a zároveň oslabena možnost politiků přijímat rozhodnutí, která by tomu mohla zabránit. V této souvislosti si dovolujeme připomenout, že zajištění bezpečí vlastních obyvatel bylo v historii prvotním důvodem vzniku státu, a proto musí být jeho základní úlohou i dnes. Pokud tedy existují zákony, které snahu o naplnění tohoto úkolu umožňují trestně postihovat, tak se domníváme, že jde o zákony špatné a je potřeba je změnit.

Vážená paní předsedkyně, z výše uvedených důvodů si Vás dovolujeme s nejvyšší naléhavostí požádat, abyste se pokusila všemi dostupnými prostředky zabránit trestnímu stíhání pana Mattea Salviniho. Jsme si vědomi faktu, že k podobnému kroku, či krokům je v současné době potřeba nejen politických schopností a vlivu, ale především osobní i politické odvahy. Jsme proto přesvědčeni, že právě Vy, jste správným adresátem našeho apelu.

S úctou,

Tomio Okamura – místopředseda PSP ČR

Jaroslav Foldyna – poslanec PSP ČR

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…