Okamura (SPD): Dva miliony vlastních občanů na hranici chudoby a přijímáme uprchlíky?

12.06.2015 11:17

Exekutoři kvůli nečinnosti této vlády nadále vítězí. Ani po roce a půl vládnutí tato vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL nesplnila a neplní základní sliby – tedy, že bude účinně řešit exekuce, lichvu či nepřizpůsobivé skupiny obyvatel. Také ohledně podpory mladých rodin s dětmi či skutečného zvýšení důchodů zůstalo jen u prázdných slov a populistických slibů.

Okamura (SPD): Dva miliony vlastních občanů na hranici chudoby a přijímáme uprchlíky?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Moje návrhy zákonů a řešení tato vláda nejen že smetla ze stolu, ale například v případě exekutorů nebo lichvy tato vláda dosud za rok a půl nepředložila ANI JEDEN vlastní zákon! Ano, slyšíte dobře, ANI JEDEN. A jen připomínám, že ministerstvo spravedlnosti má od počátku na starosti hnutí ANO.

A například u služebního zákona vláda ještě více zpolitizovala státní správu zavedením politických náměstků a tajemníků a vládní ČSSD se zcela vykašlala na splnění svého zásadního předvolebního slibu, že v případě vítězství opraví špatný zákon o církevních restitucích. Vláda také nepředložila žádné systémové řešení korupce, naopak zamítla můj návrh zákona o osobní, hmotné a trestní odpovědnosti vrcholných politiků.

Tato vláda také nesplnila slib, že prosadí zákon o všeobecném referendu - naopak vládní koalice náš návrh zákona o referendu smetla ihned ze stolu pod falešnou záminkou, že sama něco připraví.

Vláda není úspěšná ani v řešení nezaměstnanosti, nadále je více než 500 tis. lidí bez práce.

A do toho všeho ještě vládní poslanci hlasovali v Evropském parlamentu PRO kvóty pro imigranty do České republiky, což absolutně odmítám.

Máme dva miliony vlastních občanů na hranici chudoby, bez důstojného sociálního zabezpečení a podle mého názoru se stát musí v prvé řadě postarat o vlastní chudé a bezmocné, na které ani v současnosti nemá peníze. A až poté pomáhat světu.

Po roce a půl vládnutí této vlády jsem hluboce přesvědčen, že až se za další půlrok podíváte do svých peněženek - to už budou u moci dlouhé dva roky - nebudete tam mít o nic více než za pana Kalouska.

Kdy už lidem přestanou stačit populistické sliby podpořené mediální masáží, hezké plakáty a kobliha do pusy?

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.