Okamura (SPD): Hromadným sexuálním napadáním žen to neskončilo. Naopak

21.03.2016 16:15

Německé úřady zamlčují neustálé sexuální útoky migrantů. Potvrzuje to americký analytický Gatestone Institut. Silvestrovskou nocí, kdy nezákonní přistěhovalci v německých i jiných evropských městech hromadně sexuálně napadali ženy, to neskončilo. Naopak. Útoků na ženy neustále přibývá a policie i úřady to cíleně zamlčují. Institut svá tvrzení opírá o svědectví informovaných lidí, která posbíral z veřejně dostupných zdrojů.

Okamura (SPD): Hromadným sexuálním napadáním žen to neskončilo. Naopak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Poslechněte si, jaké otřesné věci se nyní dějí v sousedním Německu a co nás v budoucnu kvůli Evropské unii a neschopné a servilní české vládě čeká i u nás, jelikož vláda ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL již odsouhlasila přijmutí prvních několika tisíc nezákonných imigrantů z táborů v Řecku a v Itálii na základě kvót Evropské unie. Tito imigranti začnou být letos umísťováni v první fázi do Havířova a do Kostelce nad Orlicí, zcela proti vůli občanů. A naše hnutí SPD bude místním občanům pomáhat v odporu proti této vládě, abychom umístění zabránili. 

A já za naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) od začátku již několik let jasně a narovinu říkám, že jediným řešením je nulová tolerance imigrace ze severní Afriky a z Blízkého východu, jelikož chování těchto lidí je zcela neslučitelné s naší demokracií a svobodou. A je s podivem, že i dnes, po více než roce o vypuknutí migrační krize, je naše hnutí stále jedinou stranou v Parlamentu, která prosazuje nulovou toleranci nezákonné imigrace do České republiky. A já Vás žádám o veřejnou podporu ve volbách. 

„Každý policista ví, že se musí chovat podle očekávání politiků. Pro policisty je tedy lepší o trestné činnosti migrantů mlčet, protože pak víte, že neuděláte žádnou chybu,“ konstatoval podle německého deníku Die Welt 24. února letošního roku šéf německých policejních odborů Rainer Wendt.

Opatrný jazyk německých policistů se v hlášeních o trestné činnosti omezuje na pojmy typu „jižan“ (südländer), člověk s „tmavou pletí“ (dunkelhäutig, dunklere gesichtsfarbe, dunklem hauttyp apod.) nebo člověk s „jižanskou barvou pleti“ (südländische hautfarbe). Jde o opisy pojmu migrant, případně potomek migrantů. Policisté se bojí, aby nebyli nařčeni s rasismu či xenofobie, což však ztěžuje rychlou identifikaci pachatelů. Z informací, které posbíral deník Die Welt, vyplývá také to, že je na policejní složky vyvíjen tlak, aby v protokolech a hlášeních vynechávaly i výše zmíněné názvosloví. Výsledkem je velmi ztížené vyšetřování, jelikož ve spisech chybí přesný popis pachatelů.

Jazyk navíc není to jediné, co musejí němečtí policisté na základě pokynů shora krotit. Podle zjištění deníku Bild dostali policisté v městě Kiel ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko a ve spolkových zemích Bádensko-Württembersko a Severní Porýní-Vestfálsko instrukci, aby nad méně závažnou kriminalitou migrantů přivírali oči.

Ani to není všechno, upozorňuje Institut Gatestone. Deník Die Welt zveřejnil článek, v němž upozorňuje na to, že jsou sexuální útoky v Německu systematicky zamlčovány a problém je zlehčován. Šéf německé Asociace kriminální policie (BDK) Andé Schulz tvrdí, že se napadení žen z konce loňského roku ve statistikách vůbec neobjevilo.

Komentátor týdeníku Der Spiegel Jakob Augstein v této souvislosti podotýká, že zatímco chování migrantů, kteří se dopouštějí sexuálních útoků, je bráno jako rebelie vůči vládním strukturám, Němci, kteří takové jednání odsuzují, jsou označováni jako rasisté či xenofobové.

To, co se v ulicích velkých německých měst děje, analýza institutu ilustruje na jednom z posledních útoků, o němž se veřejnost dozvěděla. Sexuální napadení žen mají totiž velmi často stejný scénář.

Ve čtvrtek 25. února okolo 17:30 večer v nákupním středisku poblíž hlavního nádraží ve městě Kiel na severu Německa dva afghánští přistěhovalci ve věku 19 a 26 let déle než dvě hodiny sledovali, obtěžovali a fotili dívky ve věku 15, 16 a 17 let.

Prostřednictvím sociálních sítí pak Afghánci přivolali asi třicítku dalších přistěhovalců a začali s dívkami hrát „hru“, která je v arabském světě známá jako taharuš. To je složenina arabských slov pro sexuální obtěžování. Taharuš spočívá v obklíčení ženy nebo skupiny žen a sexuálně motivovaným výpadům různé intenzity. Když nakonec policie dorazila na místo, obrátila se agrese migrantů vůči strážníkům. Obnovení pořádku trvalo déle než dvě hodiny. Dva Afghánci, kteří taharuš iniciovali, skončili v policejní cele, ostatní utekli.

Mluvčí policie v Kielu Oliver Pohl dva dny po výše popisovaném incidentu podle listu Kieler Nachrichten přiznal, že napadení poblíž nákupního střediska Sophienhof přichází nahlásit stále více žen. Potvrzují to i prodavači z místních obchodů.

„Každý večer se tu scházejí skupiny mladých mužů. To, jak se chovají, je nepřípustné. V okamžiku, kdy vidí mladou ženu v sukni, nabydou dojmu, že mají volnou ruku. Jde o to, aby migranti pochopili, že to v Německu funguje jinak než u nich doma,“ řekl Kieler Nachrichten majitel obchodu, který si nepřál být jmenován.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.