Okamura (SPD): Je cítit strach politických stran z dobře fungující policie

18.06.2016 14:04

Považuji současnou situaci okolo Policie ČR za pokus o personální a informační ovládnutí policie. V době předstírané demokracie je pro „zavedené strany“ nezbytné, aby byly jejich mocenské skupiny kryty nečinností policie při řešení závažných korupčních kauz.

Okamura (SPD): Je cítit strach politických stran z dobře fungující policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Pomalé a povrchní řešení nejzávažnějších korupčních kauz, jako je například prodej OKD, je způsobeno personální nejistotou a ovlivňováním práce policejních profesionálů. Z celé kauzy je cítit strach „zavedených“ politických stran ze správně fungující Policie ČR.
 
Je velkým omylem a alibismem Andreje Babiše a hnutí ANO, že lze nápravu zjednat bez zásadní změny politického systému. Jsem zcela přesvědčen, že musí dojít k prosazení přímé demokracie, tedy změnu na systém, který bude sloužit občanům a ne mocenských skupinám. Systém, který jako jediní v Parlamentu prosazuje naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), kdy budou mít politici a soudci jasnou přímou, osobní, hmotnou a trestní odpovědnost a budou také odvolatelní.
 
Žádáme stabilizaci policie, odmítáme ukvapené reorganizace a požadujeme zvýšení ohodnocení práce policejních profesionálů.

A pokud jde o současnou vládu ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL, říkám: Pokud neumíte vládnout, položte to a pojďme k předčasným volbám!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích