Okamura (SPD): Kam se poděly české zlaté rezervy?

22.05.2016 13:05

Kam se poděly české zlaté rezervy? Po svém vzniku před sto lety vytvořila Československá republika podivuhodný zlatý poklad ve výši více než 100 tun, včetně zlatých mincí obrovské historické ceny.

Okamura (SPD): Kam se poděly české zlaté rezervy?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Část z tohoto zlata nám ukradli Němci za 2. světové války, další část nám zabavila Velká Británie jako náhradu za výdaje související s pobytem československých vojáků ve Velké Británii za 2. světové války. Větší část z tohoto pokladu se přesto v 80. letech vrátila zpátky.

Tento zlatý poklad se pak rozdělil mezi Českou a Slovenskou republiku a ČR svůj díl z drtivé většiny za dnes mizivou hodnotu vyměnila s Německem za německé dluhopisy. Stalo se tak za vlády pana premiéra Tošovského.

Dnes jsme tedy de facto bez zlata. Je to jeden ze znaků přeměny České republiky v kolonii Bruselu. Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) prosazuje obnovu naší suverenity a vytvoření našich vlastních českých zlatých rezerv. Abychom se znovu stali sebevědomým zdravým prosperujícím státem nezávislým na diktátu ze zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…