Okamura (SPD): My si na život s terorismem rozhodně zvykat nebudeme

28.02.2017 15:48

Projev na 55. schůzi sněmovny 28. února 2017:

Okamura (SPD): My si na život s terorismem rozhodně zvykat nebudeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Jako obvykle si dovolím navrhnout, abychom pevně zařadili a projednali návrh zákona o referendu, tedy zákon, který vláda ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL tak tvrdošíjně odmítá uzákonit. Ano, vaše vláda obelhala voliče mnoha a mnoha sliby, které jste za dobu vašeho vládnutí nesplnili a už je ani do voleb nesplníte. V naší zemi nefunguje ani spravedlnost, ani soudy. Není tedy rozdílu mezi vládou Andreje Babiše a ODS a Kalouskovy TOP 09. Nadále se prohloubila hluboká politizace v oblasti práce soudů, státního zastupitelství a policie. Průběh a výsledky šetření významných kauz, jako například kauza OKD, naznačují buď slabou profesionalitu, anebo politické ovlivnění. Vláda nevyřešila ani problematiku exekutorů, ani problematiku lichvy. Soudy pracují stále pomalu a rozsudky často budí otazníky. Klesá tak nadále důvěra lidí ve spravedlnost a právo.

Ani ohledně valorizace důchodů vaše vláda nepřinesla žádné uspokojivé řešení a většina seniorů nadále žije na hranici nebo pod hranicí chudoby. Vláda navíc tvrdošíjně prosazuje valorizaci všem stejným procentem, což nadále rozevírá sociální nůžky mezi chudými a nejbohatšími důchodci místo toho, aby se valorizovalo všem stejnou částkou. (Nepříjemný hluk v sále.)

Pokračuje neprůhledný a složitý systém sociálních dávek, který umožňuje na jedné straně parazitování nepřizpůsobivých občanů, a na druhé straně chybí účinná podpora pracujících rodin s dětmi. Podpora pracujících rodin s více než jedním dítětem je přitom zcela zásadní pro stabilitu průběžně financovaného důchodového systému.

Za této vlády ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL pokračuje personální destabilizace v oblasti praktických lékařů a zubních lékařů. Mladí lékaři odcházejí a veřejnost je velmi znepokojena pokračujícím ohrožením dostupnosti zdravotní péče. Například na adekvátní péči stomatologů mnoho občanů nedosáhne vůbec.

Vláda je bezradná, nebo papouškuje či podléhá tlaku Evropské unie, která provádí zničující politiku multikulturalismu a podporu imigrace. Politika vlády a forma integrace Evropské unie je zásadní ohrožení bezpečnosti České republiky. Nelegální imigrace a islamizace Evropy přinesly teror a je nutné se bránit odstraněním jeho příčin. Vláda po celou dobu svého působení přijímá natrvalo do České republiky migranty z islámských, arabských a afrických zemí, a ohrožuje tak bezpečnost občanů a sociální smír. Přitom není schopna vyřešit ani stávající palčivou problematiku nepřizpůsobivých skupin obyvatelstva.

Také česká armáda vyžaduje změnu priorit a musí se připravovat na obranu země, a nikoliv na zahraniční expedice. A ohledně bezpečnosti je neschopnost vlády snad nejmarkantnější. V době nástupu Sobotkovy, Babišovy a Bělobrádkovy vlády do úřadu mohli občané bez obav navštívit třeba vánoční trhy. Teď trhy hlídají policisté a vojáci se samopaly a stojí tam betonové zátarasy proti teroristům. Tato neschopná vláda tímto občanům říká: Zvykejte si na život s terorismem.

To naše hnutí Svoboda a přímá demokracie, SPD, absolutně odmítá. My si na život s terorismem rozhodně zvykat nebudeme a říkáme jasně: Pokud tady nechceme muslimský teror, tak tady nemůžeme mít islám.

A co se týče školství, tak poslední největší a nejdůležitější mezinárodní srovnávací testy PISA ukazují pokles výsledků českých žáků. Zjednodušeně řečeno, do školství jde sice více prostředků, ale výsledky se zhoršují. To jasně znamená, že kroky vlády ve školství jsou velmi špatné a neefektivní. Příkladem je vládou prosazená inkulze ve školství, proti které protestovala většina naší společnosti a samozřejmě i naše hnutí Svoboda a přímá demokracie, SPD. Obelhali jste také živnostníky a podnikatele, když za vaší vlády neuvěřitelně narostla byrokracie. Zákon o referendu je tedy opravdu nutností. A není to jen v zájmu občanů nebo nás, v našem hnutí SPD, kteří prosazujeme demokracii. Je to přece i v zájmu vás, kteří demokracií opovrhujete. Alespoň před volbami se přece tváříte, že své sliby voličům myslíte vážně.

Dámy a pánové, prosím, zkuste se alespoň trochu přemoci, a když už jste před třemi lety občanům zákon o referendu slíbili, a to dokonce v programovém prohlášení vlády, zkuste alespoň imitovat snahu, že svůj slib míníte dodržet. Žádám, abychom jako pevný bod programu zařadili na tento pátek projednávání návrhu zákona o referendu, sněmovní tisk 559, a to jako první bod po pevně zařazených bodech. A připomínám, že mi můj návrh zákona o referendu vaše vládní koalice ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL již před dvěma lety tady ve Sněmovně zamítla.

Vážené dámy a pánové, dovolte mi navrhnout mimořádný bod programu s názvem Diskuse nad možným zneužitím funkce ministra ČSSD. Jedná se o aktuální kauzu, kde zřejmě došlo k bezprecedentnímu zneužití funkce a státních peněz k předvolební propagandě ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem a ČSSD. Celá země s dojetím sledovala, jak pan Zaorálek ve vládním speciálu přivezl vězně Petra Jaška, kterého jakoby osobně vyzvedl v Súdánu. Jak víte, na tento případ jsem já Sněmovnu také upozornil vloni a vyzýval jsem vládu k větší aktivitě, aby byl Petr Jašek propuštěn. Krom toho jsem ovšem v loňském roce také osobně jednal o možnosti propuštění Petra Jaška se súdánskou ambasádou a k svému překvapení jsem se tam od velvyslance již vloni dozvěděl, že panu Jaškovi prý byla prokázána súdánskou stranou jak protivládní činnost, tak nelegální překročení hranice, ale že mu prý v podstatě nic fakticky nehrozí.

Rád bych pro jistotu zdůraznil, že mě těžko může kdokoliv podezírat z jakýchkoliv nestandardních sympatií k muslimskému Súdánu. Súdánský velvyslanec mi již vloni dokonce tvrdil, a mám na to svědky, že pana Jaška chtěli pustit, ale on trval na soudu. Doslova řekli, že chce být mučedníkem, ale to oni nepřipustí. Když tedy chce soud, tak ho bude mít. Bude odsouzený za prokázanou činnost, dostane přísný trest, ale pak dostane milost a bude vyhoštěný. To mi bylo takto vloni již oficiálně řečeno a mám na to také svědky. Súdánci nám také několikrát deklarovali, že je nějaký pan Jaško nezajímá a naopak chtějí co nejlepší vztahy jak s Českou republikou, tak s Evropskou unií.

Proč to všechno říkám? Jinými slovy to, že pan Jaško bude omilostněný a propuštěný, což je dobře a také jsem o to usiloval, muselo ale nejpozději na podzim loňského roku vědět i Ministerstvo zahraničí, a tedy i ministr Zaorálek. A museli vědět, že panu Jaškovi stačí poslat následně maximálně letenku zpět do České republiky. Namísto toho pan ministr Zaorálek z ČSSD uspořádal minulý týden velkolepé divadlo, kdy osobně odletěl za peníze daňových poplatníků nákladným vládním speciálem do Súdánu, aby poté uspořádal teatrální šou v České republice. Chápu, že je před volbami. A kdyby pan ministr odletěl za peníze svoje nebo ČSSD, tak to sice bude také vylhané divadlo, ale ne za peníze nás všech. Nevím, proč bych měl předvolební kampaň panu Zaorálkovi platit i já nebo třeba i vy, vážené kolegyně a kolegové.

Žádám tedy o zařazení tohoto mimořádného bodu na program schůze této Sněmovny, aby nám pan ministr Zaorálek přesně osvětlil své konání.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…