Okamura (SPD): Požár v lese neuhasíme tím, že si hořící kmeny odneseme domů

15.09.2015 9:47

Musíme odrazit invazi, nikoliv podlehnout. Tento týden jsem byl pozván, abych veřejně vystoupil s projevem na mezinárodním ekonomickém fóru v Polsku, které zahájil polský prezident a kde vystoupili i další prezidenti, špičkoví ekonomové, zástupci světových firem či ministři a poslanci z celé Evropy. Organizátoři mne požádali, abych jako jediný český zástupce přednesl projev na téma současné imigrační vlny. Zde si můžete přečíst v češtině plné znění mého projevu, který jsem na této konferenci přednesl v angličtině:

Okamura (SPD): Požár v lese neuhasíme tím, že si hořící kmeny odneseme domů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové,

měl bych tu zřejmě vyprávět o azylové a imigrační praxi v České republice, ale rád bych předeslal, že to, o čem bychom měli hovořit, je hrozba novodobého stěhování národů. 

Miliony chudých lidí v rozvojových zemích touží po šťastném životě, po bezpečí a plném talíři. Miliony lidí za ráj, kde pečení holubi padají do úst, považují Evropu.

Částečně oprávněně, protože mnoho lidí tu skutečně nalezne ráj na zemi, kde bez práce a námahy získají zdarma bydlení i stravu. 

A bez diskuze je, že velká část těchto lidí nesdílí evropské hodnoty a její kulturu dokonce nenávidí. 

Navzdory tomu je tu bezesporu mnoho milionů nešťastných lidí, kteří pomoc potřebují. Kterým jde o holý život. 

Takovým lidem ovšem nepomůžeme tím, že je usídlíme v Evropě. 

Problémy jejich zemí jen přeneseme k nám. Požár v lese neuhasíme tím, že si hořící kmeny odneseme domů. 

Už několik let říkám stále totéž - migraci lze zastavit jedině tak, že odstraníme příčiny - důvody, proč lidé ze svých zemí prchají. 

Pokud jde o byznys s migranty, tak ten lze zastavit rychle a jednoduše. Stačí k tomu absolutní nulová tolerance nelegální migrace. Pokud každého, kdo nelegálně překročí hranice nebo se o to pokusí, ihned vrátíme na moře nebo transportujeme zpět do Afriky nebo Asie, pak je po problému. Bez šance na jakoukoli sociální podporu. Nikdo není tak hloupý, aby investoval peníze do zbytečné cesty. 

V zemích, z nichž proudí nelegální migranti, je třeba po dohodě s místními vládami postavit záchytné tábory, kam by se měli nelegálové z Evropy vracet. 
Je to jednoduchá matematika - i když migrantům poskytneme sociální zázemí, na území Afriky nebo Blízkého východu to bude stát méně, než když se o migranty budeme starat v Evropě. 

Nejde jen o peníze, kterých bude stále méně a migrantů stále více. 

Příval migrantů z kulturně nepřátelských zemí reálně zvětšuje riziko sociálních bouří, kriminality a nepokojů. Pokud by pokračoval stávajícím tempem, stane se jediné - z Evropy se stane Blízký východ či Afrika se vším všudy. Bude konec blahobytu i bezpečí. Nebude chleba ani pro migranty, ani pro Evropany. 
Islám a demokracie nejdou dohromady, ale ještě ve větším rozporu s islámem jsou dnešní komerční západní hodnoty a náš poživačný životní styl bez Boha a víry. Prázdnota našeho života dává muslimům v jejich očích skutečně pocit, že jsme lidský odpad, který si nezaslouží zázrak stvoření. 

I tady máme kus práce před sebou, protože civilizace bez hodnot a bez vůle bojovat o ně nemá šanci přežít. 

Naše civilizace vyrostla na anticko - židovsko - křesťanských tradicích a hodnotách. 

Antika nám dala demokracii, židé jednoho Boha, křesťanství Ježíšův humanismus a Evropa to vše přetavila ve víru ve svobodu člověka. 

Na nás je, abychom tradiční evropské hodnoty vyzvedli z prachu a postavili se za ně. Jen tak přežijeme, jen tak pomůžeme sobě a budeme moci pomáhat druhým.

Pomoci druhým můžeme například v tom, že v jejich zemích nebudeme rozpoutávat občanské války. 

Kdyby západní země spolu s USA nezlikvidovaly fungující státy v severní Africe, Sýrii nebo Iráku, tak dnes neřešíme migrační vlny.

Musíme si také položit otázku. Proč nejbohatší arabské státy a zároveň spojenci USA nepřijímají tyto ilegální imigranty? Ptejme se, jestli čelíme náhodné humanitární krizi nebo řízené invazi? Pakliže ano, naše kroky musí být zcela odlišné. Musíme tuto invazi odrazit místo abychom ji podlehly. Nevěřte na náhody. 

Dámy a pánové, je vám líto běženců ze Sýrie? Pak prosím pomozte zastavit občanskou válku v Sýrii. Stačí vlastně velmi málo - ukončit podporu povstalců a dohodnout mírové podmínky s prezidentem Asadem. Věřím, že v případě dobré vůle Spojených států amerických a s pomocí Ruska by se dal domluvit mír během několika dní.

Věřím, že prezident Sýrie by přistoupil jak na amnestii pro povstalce, tak i na nějakou formu politického řešení - nejlépe prostřednictvím férových voleb, které by daly legitimitu budoucí vládě. 

A je jen otázka, zda někdo ze západních státníků o mír v tomto regionu stojí. 

Nepotřebujeme kvóty na imigranty - imigranti potřebují mír a bezpečí ve své zemi. Dámy a pánové, prosím Vás, pomozme jim.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…