Okamura (SPD): Pozitivní diskriminace je pořád diskriminací

20.11.2017 18:11

Komentář na facebookovém profilu k rasové diskriminaci

Okamura (SPD): Pozitivní diskriminace je pořád diskriminací
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Souhlasím s prezidentem Milošem Zemanem, který pro TV Barrandov řekl to, co již říkám mnoho let. A to, že by neměla existovat pozitivní diskriminace Romů, protože i pozitivní diskriminace je pořád diskriminací - ke všem máme přistupovat stejně. Za nepřizpůsobivé prezident správně označil lidi, kteří odmítnou práci, i když jsou absolutně zdraví.

Dále prezident řekl, že (cituji) „mezi nepřizpůsobivými je 90 % Romů, to je asi pravda, ale může tam být také 10 % bílých flákačů," (konec citátu). A k oběma skupinám prý máme přistupovat naprosto stejně. 

Co k tomu dodat? Myslím, že by bylo v této souvislosti potřeba se zamyslet nad výroky zástupců Rady vlády pro romskou menšinu, kteří oponují, že pro takové vyjádření pan prezident nemá podložená data. Ano, desetiletí se potýkáme s problémem se značnou částí Romů, kteří dělají ostudu těm slušným, a za desetiletí se nedokázali sžít s normálním okolím. A nemáme k tomu skutečně odpovídající analýzy a údaje, což je špatně, protože pakliže existuje Rada vlády pro romskou menšinu, tak přece musíme přesně vědět, jak velkou a jak strukturovanou skupinu občanů zastupuje. A proč je tedy vlastně zřízena. A jestli je taková Rada vlády pro romskou menšinu vůbec potřeba.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…