Okamura (SPD): Proč neděláme demonstrace společně s pučisty z Úsvitu a Blokem proti islámu

02.11.2015 9:17

Ptáte se mne, proč neděláme demonstrace společně s pučisty z Úsvitu a Blokem proti islámu, který se s nimi dal dohromady. Vysvětlení je jednoduché. S pučisty a zrádci z Úsvitu, které v současnosti řídí Vit Bárta z Věcí veřejných, opravdu spolupracovat nemůžu, jelikož již jednou mi znemožnili prosazovat program a já si již podruhé puč nemohu před mými voliči dovolit. A volební projekt nového spojení pučistů z Úsvitu a Bloku proti Islámu je projekt Víta Bárty, takže spolupráce bohužel v zájmu mých voličů nepřipadá v úvahu. Být zrádcem a podrazákem je totiž charakterová vlastnost, a kdo to udělá jednou, udělá to i podruhé.

Okamura (SPD): Proč neděláme demonstrace společně s pučisty z Úsvitu a Blokem proti islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

A mým cílem je prosazovat program, nikoliv být obětí zákulisních intrik a pučů. Jediné, co mohu opět od nich očekávat a čeho jste a budete i nadále svědky, budou jejich štvavé a manipulativní kampaně proti mojí osobě a naší SPD s cílem mne pouze dehonestovat, pomluvit a odstavit z politiky, abych nemohl prosazovat program přímé demokracie - ostatně přímá demokracie se již vytratila i z názvu pučistů z Úsvitu.

A podle mých informací právě chystají štvavé kampaně proti mojí osobě ve spolupráci se zaplacenými médii. Tyto antikampaně budou s větší či menší intenzitou pokračovat až do voleb, jelikož jsem politické konkurenci nepohodlný a zjistili, že mediální cenzura nestačí. Připravme se na to, držme spolu a hlavně tomu nevěřte. A za sebe říkám, že já jsem šel do politiky s pozitivním programem a se snahou měnit věci k lepšímu a zlepšovat náladu ve společnosti. A nemůžu souhlasit s tím, když někdo vymýšlí na ostatní neustále nějaké podrazy, pomluvy, antikampaně a zákulisní intriky – taková politika žádnou změnu nepřináší.

Stěží lze spolupracovat s lidmi, kteří právě v tyto dny plánují další pomlouvačnou kampaň proti mně, je také těžké spolupracovat s lidmi, kteří nemají jiný vlastní program než být proti Okamurovi, protože jinak vše, co dělají, je nepovedená kopie toho, co děláme my v SPD. Je těžké spolupracovat s lidmi, kteří už jednou zradili a podvedli ty, kteří je dostali tam, kde jsou. Nejenže Úsvit řídí po puči Vít Bárta, ale také pana Konvičku řídí zase pro změnu paní Volfová. Je těžké se domlouvat s někým, kdo není svéprávný, a kdo je loutkou v cizích rukou.

I proto nemyslím, že by to mělo jakýkoli smysl - spojení s podvodníky by celou naší práci a náš program i myšlenky degradovalo.

Všichni si snad pamatují, že argument pučistů z Úsvitu proti mě byl, mj. že jsem proti imigrantům a proti islámu v České republice. Ještě letos v lednu těsně před pučem k tomu udělali tiskovou konferenci, kde mne za moje názory odsoudili.

Kdo by teď věřil, že teď jsou najednou proti migrantům a proti islámu, ti, kdo po celou dobu společné práce v Úsvitu se snažili naopak islám a migranty obhajovat.

A pokud otočili o 180 stupňů, pak se ptejme proč? Protože zjistili, že je to dobré předvolební téma? Nevěřím, že na takové veletoče rozumný člověk skočí. Lidé, kteří zradili, nejsou přínos pro nikoho. Mým cílem je prosazovat program, se kterým jsem zakládal Úsvit i SPD, a to je přímá demokracie a boj za české národní zájmy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.